Да живеете като Махараджа


Кралското семейство на Джайпур в Индия e от първите кралски семейства, които стават домакини на Airbnb след като обявят семейния си дом в уебсайта. От 23 ноември сюитата Гудлия на градския дворец ще се отвори за гости и за първи път ще бъде възможно да се резервира сюитата на Негово Височество Махараджа Савай Падманаб Сингх като първия Цар-домакин на Airbnb.

Гостите ще разберат какво е да се живее като цар, след като ще могат да резервират и да се настаняват в луксозната сюита Гудлия, разположена в едно от частните крила на кралския дворец, което досега беше използвано само за кралското семейство и техните специални гости. Сюитата разполага със собствен салон, кухня, луксозна баня и закрит басейн. Стопанинът е практичен и спретнат 21-годишен цар, който обича да играе поло. Той наследява дядо си през 2011 г. като Махараджа на земя, която неговите предци управляват близо хиляда години.

Като част от престоя си гостите ще преживеят вдъхновяващо пътешествие в дълбоката история, културното наследство и художествените традиции на кралското семейство на ДжайпурСюитата Гудлия е снабдена с частна слуга и гид, който да урежда персонализираните градски обиколки, пазаруването, посещенията на музеи и други екскурзии. Автентични ястия ще бъдат сервирани на терасата с уникална гледка към заобикалящите хълмове Аравали и крепостите на двореца, а следобедният чай гостите ще пият в компанията на местните пауни, жители на тучните градини на двореца.

Разположен в центъра на столицата на индийския щат Раджастан, 300-годишният градски дворец на Джайпур е приемал много гости през вековете и е една от най-забележителните сгради в Индия. Изграден през 1727 г. от Махараджа Савай Джай Сингх II, основателя на град Джайпур, градският дворец илюстрира най-впечатляващата архитектура на Раджпут от 18-ия век, с влияния от по-късните периоди. Интериорите показват изискано декорирани камери, големи и проветриви фоайета, кристални полилеи, златисти украси по стените и фини фризове . Освен кралските жилища, в двореца се намира голям, световно признат музей. Между най-забележителните посетители на двореца са Бил Клинтън, Княз Чарълс и Джаки Кенеди.

От 1 януари, Сюитата ще бъде отворена за резервации срещу 8000 щатски долара на вечер. Приходите от всяка резервация ще бъдат дарени на Фондацията на Княгиня Дия Кумари, която подкрепя жени занаятчии в провинциите на Раджастан. До тогава, от 23 ноември до края на 2019 г. в определени вечери сюитата ще бъде на разположение за резервации със специалната оферта от само 1000 щатски долара на вечер, а Airbnb ще плаща останалите пари за всяка резервация като принос към Фондацията.

Източници: www.archilovers.com, Airbnb Press Office