Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Датски архитекти ще проектират новия дом на Пражката филхармония

Датското архитектурно студио Bjarke Ingels Group (BIG) спечели международния конкурс за проектиране на новата зала „Вълтава“ на Пражката филхармония. Тя ще бъде построена в района на Холешовице (в Прага), за да се превърне в дом на Пражкия симфоничен оркестър.

Реализацията на проекта ще помогне за трансформацията на един от изоставени през последните години райони в Прага (Холешовице), наред с развитието на новия квартал Bubny-Zátory, за който се планира изграждането на 11 000 жилищни единици и населването им от около 25 000 жители в.

Въображаеми решения за публичното пространство, достъпен речен бряг и открити външни тераси, включително и на покрива са само част от силните страни на проекта на BIG.

Именно покривът е едно от най-провокативните решения на архитектите. Той ще бъде изграден като естествено продължение на общественото пространство на площада отдолу. Неговата стъпаловидна форма е направена така, че да позволи на желаещите да се изкачат до върха, без да се налага да влизат в сградата. По този начин освен дом на музиката, „Вълтава“ ще се превърне и в още едно място за срещи и релакс. Зона, предлагаща спираща дъха гледка към цяла Прага.

Новата зала трябва да бъде завършена в срок до 10 години.

Всички снимки и визуализации: Bjarke Ingels Group (BIG)

Последвайте ни във Facebook – най-важното предстои!
архитект 30.08.2021

Датският архитект Бярке Ингелс основа компания за модулни жилища на достъпни цени

Датският архитект Bjarke Ingels в партньорство с бившия изпълнителен директор на WeWork Рони Бахар и Ник Чим, бивш ръководител на […]

Прочети още
Робърт Де Ниро 14.02.2022

Робърт Де Ниро строи първото вертикално филмово студио в света

Ню Йорк даде зелена светлина за строителство на Wildflower Studios на актьора Робърт Де Ниро. С инвестиция от 600 милиона […]

Прочети още