Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

Дизайн на офис, вдъхновен от децата и играта :)

офис

Офис, който носи духа на детството. Пази „цветовете“ на мечтите. И вдъхновява големите да се усмихват повече – така както го правят децата… 🙂

Новият офис на Abu Dhabi Early Childhood Authority (държавната образователна организация за ранно детско развитие) е цветен, забавен и „изпълнен“ с много настроение.

Проектът е на студиото за интериорен дизайн ROAR, чийто основател е дизайнерът Палави Дийн. Работата й се отличава именно с това, че проектира пространствата като преживяване за човека. Дизайните й винаги са много цветни и с подчертана индивидуалност. А подходът си определя като „опитомен и див“ едновременно.

За новия офис, разположен в известния Al Mamoura небостъргач в Абу Даби, Дийн залага на авангардния дизайн, който комбинира с игрови елементи от детството, създавайки вдъхновяващо пространство за персонала на образователната институция.

Основното предизвикателство беше да се проектира пространство, което привлича вниманието с игривата природа на детството, но и да бъде офис, подходящ за възрастни.

За проекта ключово е било това, че дори да носи духа на детството, трябва да е удобен и функционален – пространство, в което възрастните взимат важни решения за бъдещето на децата.

„Дизайнерската нишка се основава на синапсите на детския мозък: поредица от центрове, свързани с органични, течащи пътеки“, обяснява концепциата си интериорният дизайнер.

Ярката цветна палитра за пространството Дийн разработва с помощта на специалист по цветна психология. Затова например има оранжеви зони, които да вдъхновяват творческата енергия и сини – за релаксация.

За постигането на тази толкова сладка еклектика дизайнерът залага на офис мебели от марките Herman Miller, Steelcase и Artifort.

Всяко пространство е проектирано индивидуално.

Например има кът с меки тапицирани мебели под формата на букви и такива, с форма на животни. Както и други работни зони, които създават впечатление, че си по-скоро на детски рожден ден, отколкото на работа. 🙂

„Целта беше да се създаде пространство, което е фокусирано върху децата – но не и по детски“

Видяхте ли вратата със синята рамка? Чудите ли се къде води?

Ето тук:

Детство мое, реално и вълшебно…

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
хайме хайон 04.03.2021

Детска радост, фантастичен дизайн от Хайме Хайон!

Уникалната MOKA Garden в Hyundai Premium Outlet Space 1 е първият проект на световноизвестния дизайнер Хайме Хайон в Южна Корея. […]

Прочети още
07.11.2018

Деца направиха нов дизайн на къщата си

Тази ремонтирана викторианска къща в Лондон би могла да се впише в детска книжка и това не е случайно. Въпреки че родителите  […]

Прочети още