Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Днес пускат за движение част от АМ „Струма”

С прерязване на лента, днес от 14.30 часа, служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще открие пътна отсечка на АМ „Струма”. Ще връчи и и разрешението й за ползване (Акт 16).

Става въпрос за новия 3-километров участък, който е непосредствено след тунел „Железница” в посока Кулата. Мястото, предвидено за церемониалното връчване на Акт 16 се намира в края на пътната отсечка преди вливането в трасето на републикански път I – 1 (преди жп прелеза на град Симитли).

Припомняме, че в началото на седмицата МРРБ и АПИ представиха съвместен анализ на пътищата. По думите на министъра анализът „спука магистралния балон“ от последните дванайсет години. Целта на анализа е да види обществото от колко магистрали се нуждаем и да разбере колко малко пътища и магистрали имаме в наличност. Колко не са проектирани и не са предвидени, кое е необходимо да се направи, за да имаме нормална и проходима пътна мрежа в България, коментира министърът.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
28.09.2022

Министър Шишков: Имаме акт 16 за ползване на газовата връзка с Гърция

Официалният старт на съоръжението ще бъде на 1 октомври, за когато е осигурено потичането на газ. От днес имаме издаден […]

Прочети още
пътни участъци

България се нуждае от 2100 км стратегически пътни участъци, а имаме само 870 км

Пускат движението в отсечката Шумен – Белокопитово на АМ „Хемус“ до седмица „България има нужда от 2100 км стратегически пътни […]

Прочети още