Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Дом е пример за скандинавския интериорен дизайн

Скандинавският стил често се определя от ограничения, минимализъм и естествена красота върху изиксана завършеност. Но има нещо повече, което характеризира този стил. Спираме ви вниманието на скандинавските вляния в този дом, за да откриете какво най-много ще ви впечатли.

По много причини този дом представлява датската дума “хигге”, която означава „усещане за уют, споделеност и удовлетвореност“. Обширният дизиайн на хола, кухнята и трапезарията подчертава концепцията на задружие. Мебелите са малко, но лесно се местят за всякаква нужди.

Плъзгащи се стъклени врати разкриват привлекателно студио с работна маса, столче, и бюро с табуретка във форма на камък.

Една тема, която често срещаме в скандинавския дизайн е идеята, че фунционалност и естетика могат да съжителстват без липси, а тези красиви аудио колонки сигурно дават толкова зрително, колкото и слухово удоволствие.

Трапезарията се отличава със страхотно разнообразие от модерни елементи. Над масата виси възхитителният модерен полилей Heracleum II на холандския дизайнер Бертян Пот, а столовете са творение на датската легенда Арне Якобсен. Големият часовник е минималистичен, но също замъглява представата между изкуството и функционалността.

Иновативната и необикновена спалня разполага с четири легла на по два етажа, където може да се настани цялото семейство. Горните легла се застъпват със стълбище. Всяко едно легло е малък отделен свят, обзаведен с осветление и рафтчета.

Маса за закуска на колелца е проектирана от финландския архитект Алвар Аалто и показва трайността на скандинавските дизайнерски концепции.

В антрето декорацията става супер-модерна. Мебелите и аксесоарите с черните мотиви постигат 2-D ефект стоящ срещу интересни геометрични тапети.

С модерна елегантност и класически елементи, този дом показва широки възможности, представящи скандинавския дизайн.

Източник: home-designing.com

Снимки: Hey! Cheese