Дом на колела с невероятно излъчване


Когато става въпрос за дизайнът на малък дом, пъзелът трябва да бъде нареден много точно. Базираните във Ванкувър дизайнери от Backcountry Tiny Homes са доказали точно това с прекрасен малък дом на колела, който е с големина едва 8 кв.м. Макар и невероятно компактен, разумните дизайнерски стратегии, включително големи прозорци и очарователна предна веранда, дават на Acorn определен характер, който преодолява малкия му размер.

 

 

Малката къща Acorn, част от планинската серия на компанията, е предназначена за авантюриста в всички нас. Идеален за уикенд в планината или извън дома в близост до плажа, този малък дом е много подходящ за всеки начин на живот.

Домът разполага с малка всекидневна с удобен диван, който се разгъва на легло. На отсрещната стена се намира малка маса, която може да се използва за хранене или работа. Високо по стените, точно под тавана, има рафт за съхранение. Допълнително място за съхранение се намира в ъглите в дома. Банята е повече от достатъчно голяма за такова малко пространство и оборудвана с душ, тоалетна и шкаф за тоалетна.

Екстериорът на малкия дом е медно тониран кедър с малко черен метален сайдинг. Очарователна веранда дава на резиденцията приветлива атмосфера.

Макар да е само 8 кв.м., домът успява да събере много място в пространството. Основен фактор в сложния му дизайн и многобройните големи прозорци, които допускат достатъчно естествена светлина и свързват жилищното пространство с откритото.

Според дизайнерите Acorn идва с плътна изолация, което го прави приложим за почти всеки климат. Освен това, малкият дом може да бъде проектиран по поръчка с допълнителни функции.

Източник: Inhabitat.com