Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Домът на Нина Добрев: Европейска елегантност в Холивуд

Нина Добрев
Нина Добрев, холивудската звезда от български произход, отвори вратите на напълно обновената си къща в Лос Анджелис, чиято оригинална архитектура е от 1929 г.

Актрисата, която стана изключително популярна с участието си в касови продукции като „Деграси“ и „Дневниците на вампира“, разкри, че подобно на мнозина, потопили се в ремоделираща лудост през последната година заради пандемията, също решава да се посвети на пълната промяна на дома си. А резултатът представи ексклузивно пред Architectural Digest.

„Преди казвах, че през по-голямата част от времето си живея по самолетите, защото постоянно пътувам за работа и удоволствие, но пандемията беше първият път, когато останах у дома за продължителен период от време“, споделя Нина. И признава, че първото, с което е захванала е да пребоядиса цялата фасада на къщата съвсем сама.

Пребоядисаната от актрисата фасада на къщата.

Може би се „обади“ пестеливата ми страна – на българското момиче от Източна Европа…

Това споделя Нина, която признава, че не е искала да плаща куп пари, за да дойдат хора, които да боядисват вместо нея, докато тя самата скучае.

И макар да се справя безпроблемно с пребоядисането, включително и на стените в дома, за обновяването на интериора решава да наеме дизайнер. Избира да работи с Чарли Барщайн от Charlie Barstein Interiors.

Нина и Чарли.
Ако се вгледате внимателно в детайлите на къщата, няма как да не забележите различни детайли и акценти, които придават европейска елегантност на американското жилище.

Това отбелязват и редакторите от AD, пред които Нина не се свени да говори за българския си произход и годините, които е прекарала в Европа. Тя признава, че е искала да привнесе елементи от детството си в България и от годините, когато е живяла във Франция. Макар сама да определя стила на дома си в общ план като испански…

За дизайнера най-голямото предизвикателство в проекта се оказва кухнята.

Тя се превръща и в основна фокусна точка на обновения дом.

Тук е и най-значимата промяна – премахването на стена, която е била част от оригиналната архитектура, блокирайки връзката между трапезарията и кухнята – прекалено малка за желанията на българката, която иска да я превърне в живо пространство. В място, което се използва ежедневно и в което се готви.

Тя иска да готви и да бъде домакиня. А аз исках да й осигуря място, където да го направи, казва Барщайн.

Старата кухня беше кухнята на младостта ми, на 20-те ми години. А тази е кухнята на зрелостта ми…

Така се шегува разказва Добрев, развеждайки ни из обновеното пространство.

С маслиненозелени шкафове и текстурирани теракотни подове, кухнята напомня за красиво декорирана селска кухня. Този винтидж привкус обаче е напълно търсен от актрисата – именно за такава кухня си е мечтала от много време.

Космополитен шедьовър…

Множество цветни акценти изпълват всяка част от интериора на дома.

, превръщайки го в космопилитен шедьовър – елегантна смесица от българското, европейското и американското „Аз“ на Нина Добрев.

Меки тонове, много зеленина и топлото излъчване на естественото дърво придават търсеното от Нина Добрев усещане за спокойствие.

Поглед към хола…

Малка, но светла… Обновената баня е решена в сини тонове като запазва оригиналната си архитектура.

Основната спалня, личното убежище на Добрев.
Втората спалня, предназначена за гости.

Снимки и източник: Architectural Digest

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

10.02.2020

Къде живее Мария Шарапова?

Говорете с всеки, който е работил с Мария Шарапова по дизайна, конструкцията и декорацията на нейния зашеметяващ дом в Лос […]

Прочети още
14.05.2017

Домът на Елизабет Тейлър – неповторим уют

Макар актрисата Елизабет Тейлър вече отдавна да не е сред нас, то нейното наследство продължава да живее собствен живот. Това […]

Прочети още