Домът от детството на Джаки Кенеди се продава за 7,5 млн. долара


Домът от детството на бившата първа дама на САЩ, съпруга убития Джон Кенеди бе пуснат за продажба от Сотби.

Той се намира в градчето Ийст Хемптън, Лонг Айлънг, щата Ню Йорк. В него Жаклин Кенеди Онасис прекарвала летата си като дете. Имотът, известен като Уайлдмур, има 6 спални и 5 бани и се предлага на пазара за 7,5 милиона долара, разказва Observer.

Домът от 400 кв.м първоначално е построен през 1895 г. и семейство Бувие го ползва за лятна вила през ранното детство на бъдещата първа дама.

Той е принадлежал на бабата и дядото на тогавашната Жаклин Бувие. Макар през 20-те на миналия век, те да си строят ново имение, наречено Ласата на площ от 12 акра, отново в Ийст Хамптън, запазили и Уайлдмур. Там те позволили на децата и внуците си да продължат да отсядат.

Покритата дървени плочки къща е разположена на площ от един декар. Тя има врати в паладийски стил и дървени подове навсякъде, се казва в описанието в каталога на Сотби.

Библиотеката е проектирана с изобилие от дървена ламперия и вградени рафтове за книги, а трапезарията е с много вградени дървени плоскости.

 

Кухнята е с бели шкафове, кът за закуска и камина с декоративни плочки.

Има и слънчева стая с голяма маса, веранда и покрита с пергола тераса.

Бивш собственик на имота е абстрактният експресионист Адолф Готлиб е, който го закупува през 1960 г. Той превърна бившия му заслон за карети в арт ателие за работата си, в стил хамбар, което е останало непокътнато и до днес.

 

Снимки: Сотби.