Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Драгалевският и Княжевският лифт ще бъдат възстановени?

Възстановяването на Драгалевския и Княжевския лифт е сред водещите ни приоритети и за 2022 г. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в профила си във Фейсбук.

Съобщението идва след като главният архитект на София Здравко Здравков издаде виза за възстановяването и на Драгалевския лифт от станция 1 до „Бай Кръстьо“.

Георгиев изразява надежда още през тази година да заработи поне Драгалевският лифт и добавя, че е наясно колко работа на администрацията е нужна, за да се стигне до подобни добри новини.

Припомняме, че процедурата за възстановяване на лифта започна в края на миналата година, след като специална експертиза потвърди, че това е възможно.

За Княжевския лифт е в ход процедура на СО, с която да се задължат собствениците да го възстановят.

Това обясни пред БНТ арх. Здравко Здравков. По думите му ще са необходими 13 милиона лева, които „Витоша ски“ трябва да инвестира. „Но този лифт е туристически, не обслужва ски писти и ако собственикът не желае да го възстанови, общината ще го направи и после ще си търси парите“, допълва главният архитект на столицата.

снимка: freepik

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
лифт 21.09.2021

Фандъкова: Княжевският лифт може да се възстанови

Имаме проучване, което доказва, че Княжевският лифт може да се възстанови по съществуващо положение. Това е и единственият вариант, при […]

Прочети още
лифта 26.03.2021

Започва ремонт на лифта на Карандила

До края на годината ще започне ремонт на лифта за Карандила. Ремонтът ще струва близо 2 милиона лева, като парите […]

Прочети още