Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Джей Балвин: Този дом е моята душа

Джей Балвин

Не всеки ден човек може да влезе в дома на звезда от ранга на Джей Балвин (J Balvin). Днес обаче сме късметлии и прекрачваме, макар и виртуално, прага на минималистичното му убежище, разположено в планинския район на Меделин (Колумбия).

По Casa Aire Балвин работи заедно с архитектите от Cinco Sólidos, за да създадат заедно личното му дзен имение, което да му осигури „бягство“ от иначе шумното му и оживено ежедневие като регетон певец. Разположен на върха на планината, домът предлага завладяваща гледка към безкрайното зелено море отдолу, само на час път извън родния му град.

Архитектурният дизайн осигурява баланс между всичките пет елемента* – земя, вода, огън, въздух и етер – „заземявайки“ световната звезда, след като се прибере у дома.

Casa Aire включва естествени елементи отвътре и отвън, осигурявайки безпроблемна връзка между природата и структурата. Верен на принципите на фън шуй и японската естетика, в дома на Балвин откриваме бонсаи и испански маслинови дървета, включени в екстериора. Японските водни елементи постигат успокояващ контраст със земните нюанси и светли маслиненозелени акценти. А в спалнята откриваме и цветни произведения на изкуството на Такаши Мураками.

Дизайнът включва също баскетболно игрище в пастелно розово и светло синьо – закачливо „намигване“ към стила на артиста. Но, докато модният му стил често се представя като ексцентричен и жизнен, архитектурното вдъхновение на Балвин изглежда е точно обратното. Тук фокусът определено е върху спокойствието и фините линии.

Един е начинът, по който се изразявам като артист, друг е начинът, по който душата ми се изразява. Това тук е моята душа.

снимка: J Balvin,facebook; стайлинг: Louis Vuitton,

„Когато се върна у дома, душата ми почива. Не става дума за показване, а за създаване на нещо с природата. Както всичко в живота, простите неща са най-невероятните”, споделя Джей Балвин за новия брой на списание Wallpaper.

Casa Aire разполага с три спални. Това е третият дом, който звездата е проектирал с Cinco Sólidas:

* Според философията на Аюрведа съзнанието е енергия, която се проявява чрез пет основни принципа или елемента: Етер (пространство) Въздух, Огън, Вода, Земя.

Последвайте ни във Facebook – най-важното предстои!

Алиша Кийс 03.11.2021

Алиша Кийс и Касим Дийн: Да живеем тук е най-смелата ни мечта

Dreamland или “Страната на мечтите” – така попзвездата Алиша Кийс и съпругът й музикалният продуцент Касим Дийн наричат семейния си […]

Прочети още
мулти култи 03.01.2022

Мулти култи интериор: Лофт дизайн от града, който никога не спи

Хората, които определят себе си като граждани на света, имат уникалното чувство за всеобхватност на времепространствените измерения. Притежават и уникалната […]

Прочети още