Джордж Лукас си купи нова плажна къща за 28 млн. долара


Джордж Лукас наскоро разшири собствеността си с покупката на дом за 28 милиона долара – точно до този, който той купи за 19,5 милиона долара през 2010 г. Създателят на „Междузвездни войни“,който се смята, че разполага със състояние от 6.4 милиарда долара, се сдоби с новата къща в извън пазарна сделка, съобщава Wall Street Journal. Тъй като домът не е продаден публично, то няма и негови изображения, но от медията посочват, че жилището е разположено на два акра земя на брега на океана и разполага с плевня, къща за гости и дървесна къща. Първата плажна къща на режисьора разполага с четири спални (плюс къща за гости с две спални), разположени върху на 1.7 акра, включително и стая за йога, зала за упражнения и двор с басейн.

Лукас и съпругата му, бизнесдамата Мелъди Хобсън, притежават стабилен списък с недвижими имоти, който включва голям комплекс в Сан Анселмо, Калифорния, с основна къща с площ 1409 квадратни метра, няколко къщи за гости, басейн и тенис корт. Те имат още и мезонет в Чикаго на стойност 19 милиона долара, друг дом за 34 милиона долара построен през 1920 г. в Бел Ер и, разбира се, известният Ranch Skywalker.

През 2004 г. Architectural Digest обиколи офиса на Лукас в имота от 2500 акра в окръг Марин, Калифорния. Кръстено на главния герой от космическия  епос, Skywalker Ranch е дом състоящ се от главна къща във викториански стил, студио за филми, три ресторанта и дори маслинова горичка. За проектирането на основната резиденция през 1985 г. Лукас казал за AD: „В крайна сметка това беше нещо като движението на занаятчиите. Не исках да изглежда като интерпретация на викторианска сграда. Исках да изглежда като истински викторианец. ”Той разкри и страстта си към дизайна, казвайки:“ Винаги съм бил разочарован архитект, но не можех да измина математиката. ”