ECTA организира онлайн конференция на 9 юли за телеком пазара у нас


Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ECTA стартира поредица от онлайн събития под името „ECTA Country Focus“, като всяко от тях ще е с фокус върху конкретна държава от ЕС.

Пилотно издание е посветено на България и ще се състои на 9 юли от 10 до 14 часа. Темата на събитието е „Транспониране на Eвропейския кодекс за електронни съобщения в България“.

Целта на онлайн конференцията е да събере всички гледни точки за състоянието на телеком пазара у нас и да очертае възможностите му за развитие.

Сред потвърдилите участието си на конференцията са: Веса Терава, и. д. Директор, Генерална дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ в Европейска комисия, евродепутатът Ева Майдел, зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров, председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, изпълнителният директор на ecta Люк Хиндрикс, зам.-председателят на Управителния съвет на ECTA Невен Дилков и много български и международни експерти по темата.

Пълната програма на събитието можете да намерите на сайта за регистрация – www.ectacountryfocus.eu.

Работният език на събитието е английски, като ще бъде осигурен симултанен превод на български. Онлайн конференцията е със свободен достъп, но изисква предварителна регистрация. Платформата, през която ще се случи е Zoom и е желателно приложението да бъде инсталирано, за да може безпроблемно всеки да се включи в дискусията и да задава въпроси.

Регистрирайте се тук – www.ectacountryfocus.eu/.

Източник: цросс.бг