Виж 1към1

ГЕРБ-СДС настоява за проверка на строителството на „Буджака“

Прочети още

Един месец за подаване на оферти за строителството на югоизточния обход на Пловдив

обход пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив. Крайният срок за подаване на оферти от кандидатите е 22 март 2021 г., а срокът за изпълнение на строителните работи ще бъде 18 месеца.

Обходът е с дължина 4,8 км. С изграждането му транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

обход плов

снимка: АПИ

Очаква се новата пътна артерия да подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Припоняме, че срокът за подаване на оферти по обществената поръчка за проектиране и строителство /инженеринг/ на Западния обход на Пазарджик е до 11 март 2021 г.