Едностаен апартамент с евтин и компактен интериор


Няма много жители на Пекин, които биха били достатъчно смели, за да преобразят цял апартамент, а още повече само за 10 дни и то с ограничен бюджет. Но точно това направи Беки Лейн, която се е преместила да живее в модерния квартал Санлитун в китайската столица.

Едностайният апартамент е голям само 29 кв.м. То се помещава в пет-шест етажни тухлени сгради, обикновено строени по време и след епохата на Мао. Те са били предвидени за настаняване на работници. Почти всеки ъгъл в апартамента й се отличава с неподходящо оформление, а домоуправителите заявяват, че не виждат много смисъл да правят големи промени в старата сграда. Но когато нейният хазяин я въвежда в апартаментчето, тя веднага усеща вдъхновението.

Беки е графичен дизайнер на свободна практика, който често работи от дома си. Затова тя трябва да се възползва максимално от трансформираното малко пространство с интересно легло, слънчев балкон и минималистичен интериор. Беки вече е вдъхновила приятелите си – нейният апартамент е доказателство, че всичко е възможно, дори и при ограничени ресурси.

източник: Apartmenttherapy.com