Едностаен апартамент в Бразилия дава урок по дизайн


Едностаен апартамент от 40 кв.м. в Бразилия впечатлява с топлата си и уютна атмосфера. В дизайнът на жилището е заложено на естествените материали, изчистени линии и пастелни цветове. Дизайнери на дома са Camila Fleck Arquitetura, които споделиха част от вдъхновението и опита си с това прекрасно жилище.

Те споделят, че са се вдъхновилио за дизайна след пътуване до Милано, където се сблъскали с цветните тенденции и започнали с избора на тяхна палитра, която включва земни и пастелни нюанси. Между времето на проекта и встъпването в експлоатация архитектите имали само 45 дни, тъй като много приети решения бързо преминали към апартамента от 40 м2 с кухня и баня.

 

В хола земните и карамелни тонове са  всичко. В банята ясно прави впечатление икономията на плочки, които могат да се видят само във влажната зона. Осветлението в целия апартамент е чрез осветителни сфери и вертикални led ленти.

В частта за спалнята създадохме по-интимна атмосфера с панели в цветовете на нашата палитра и персонализиран детски кът с подвижна кошара и декорации, споделят архитектите.

 

Източник: Archdaily.com