Еко СПА на открито по канадски


Базираната в Монреал фирма Blouin Tardif Architecture току-що завърши работата по едно спокойно СПА и термалния резерват BALNEA. Разположен в спокойната гора в района Bromont-sur-le-lac, точно до Монреал, спа центъръто е проектиран от местен екип от баща и дъщеря, за да предложи на гостите пълноценно преживяване, заобиколено от спираща дъха природа. Новото допълнение, което се състои от елегантен дървен павилион и  басейн, е създадено в съответствие със силния ангажимент на спа центъра към устойчивост.

СПА и термалният резерват BALNEA е заобиколен от просторен природен резерват, съставен от величествени кленови дървета. Закътан в гората, спа центърът разполага с док, който води до живописно езеро и предлага на гостите си  дейности като каяк, туризъм и йога. От самото си създаване спа центърът поддържа силна връзка със заобикалящата го среда, като гарантира, че бизнесът прави всичко възможно, за да защити и съхрани девствената природна среда.

Новият спа център Pavillon Ouest се състои от сауна, облечена в топло дърво с тъмни остъклени панели, които предлагат зашеметяващи гледки от интериора. Междувременно, от външната страна, 30-футов плувен басейн, който побира до 25 къпещи по едно и същио време, е основен компонент на спа преживяването.

Избрахме басейн с безкрайност, така че повърхността на водата да се смеси в езерото на заден план и в планините отвъд, но също и да скрие дейностите, които се случват другаде“, казват архитектите. „Къпещите се са подслонени от останалата част от обекта и са прегърнати от топлата вода, което им дава усещане за пълно уединение.“

Източник: Inhabitat.com