Виж 1към1

1към1 излиза в лятна ваканция :)

Прочети още

Експерт: Украинските бежанци вече влияят върху цените на наемите на имоти

имоти

Бежанците от войната в Украйна вече влияят на пазара за наемане на недвижими имоти във Варна. Не е изключено те да допринесат и за допълнителното раздвижване на покупко-продажбите. Това коментира за БТА Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“ /НСНИ/.

Експертът допълни, че тези, които искат да наемат жилище, обикновено търсят луксозни имоти, оборудвани с всичко необходимо. Проблемът е, че пристигналите у нас не винаги остават за дълго, което пък кара наемодателите да проявяват предпазливост.

Според Ганев Варна е сред градовете, където има най-голям ръст на сключените сделки с имоти през изминалата 2021 година. По думите му реализираните покупко-продажби са били 15 600, като около 30% от тях са реализирани с кредитиране. А стратиралото през изминалата година ново строителство в крайморския град е 380 000 квадратни метра на база разгърната застроена площ.

Инфлацията е една от основните причини хората да се насочват към купуване на недвижими имоти – като възможност да защитят своите спестявания, коментира още Ганев. Инфлацията дава и основание да се очаква, че и 2022 г. също ще бъде силна откъм реализация на покупко-продажби, въпреки всички други негативни макроикономически и политически тенденции, коментира още експертът.

снимка: НСНИ

Последвайте ни във Facebook – най-важното предстои!
Мулти култи 01.03.2022

Пазарът на луксозни имоти у нас: засилено търсене и сделки с пентхауси

2021 година приключи с ръст на цените и сделките на луксозни жилища. Две от три продажби в София са без […]

Прочети още
имоти 14.01.2022

Доклад: Криптовалутите и дистанционната работа движат пазара на луксозни имоти през 2022

Работата от разстояние и притокът на богатство, създаден от криптовалутите, ще поддържат пазара на луксозни имоти. Това сочи доклад за […]

Прочети още