Експерти ще огледат новото свлачище във Варна


До края на настоящата седмица във Варна ще пристигне комисия от експерти от министерството на регионалното развитие и благоустройството, която ще направи оглед на новото свлачище в Морската градина в града, заяви снощи министър Лиляна Павлова. По думите ѝ след огледа ще бъдат дадени предписания какви мерки са необходими за укрепването му.

 

Павлова допълни, че в доклада на „Геозащита” е посочено, че двете свлачища в района може да се слеят в едно, което да доведе до свличане на целия скат. Според нея това налага вземане на спешни мерки, сред които спиране на течащите води, които преовлажняват терена, и струпване на земна маса в основата на свличането, за да не се оголи скатът.

 

Министър Павлова съобщи още, че предстои да бъдат разгледани обжалванията на експертизата на министерството по повод срутването на хотел „Вероника“ в комплекс „Слънчев ден“ край Варна и след това документите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата.

 

Във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството участва в 23-то издание на Годишните награди на клуб „Отворено Общество” по случай деня на светите братя Кирил и Методий.