Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

ЕТЕМ представи шест нови системи, сред които и изключително функционалната EF50

ЕТЕМ
Компанията запозна бранша със стратегията и визията си за пазарно развитие

На специално събитие ЕТЕМ направи равносметка на своите 50 години пазарна история и представи плановете си за българския пазар. Компанията е изцяло трансформирана, с нова визия към продуктите и към търговското си присъствие, с нов подход на работата във всичките си дейности. Част от стратегията на ЕТЕМ за пазарно позициониране е разработването на иновативни и функционални продукти, които да допълнят съществуващите решения на компанията и заедно да отговорят на най-високите изисквания при проектирането на модерна архитектура.

“За нас, като компания, която е един от лидерите в сектора на проектиране на алуминиеви архитектурни системи и профили, е важно не самото количество, а качеството на продуктите. Затова усилено работим не само по нови решения, но и за подобряване на параметрите на съществуващите ни системи“, заяви Анастасиос Бульонис, изпълнителен директор на ЕТЕМ БГ.

ЕТЕМ

Екипът на ЕТЕМ представи цели шест нови системи – фасадна система EF50, система за плъзгане и повдигане ES70, прозоречно решение EW70, система за преградни стени EP30, решение за парапети ЕB48 и вариациите на балюстради системи EB49, EB50 и EB62.

Новата фасадна система EF50 на ЕТЕМ е напълно готова за всякакви архитектурни предизвикателства, като може да предаде на сградната обвивка едновременно гъвкавост, здравина и устойчивост.

Голямото предимство на системата е възможността да бъде избрана оптималната комбинация от профили за всеки проект. EF50 има широк избор от вертикали и хоризонтали, които изцяло покриват всички изисквания за инерционни моменти. Фасадата може да се изпълни както със структурно остъкляване, така и с капачки.

ЕТЕМ
Система EF50

Прозоречната система EW70 e специално разработена от екипа на ЕТЕМ, за да отговори на нуждите на жилищното строителство.

Алуминиевите системи дълго време оставаха на заден план при изпълнение на жилищни проекти заради по-високата цена на профилите, независимо от многото предимства и високото качеството на алуминиевите врати и прозорци. Сега EW70 е практична система от ново поколение, която комбинира висока функционалност, модерна визия и атрактивна за своя клас цена.

Дизайнът на EW70 е съобразен с последните актуални тенденции на изчистени профили, без излишни допълнителни детайли. Същевременно модерните прави линии придават еднаква визия дори и при съчетаването на EW70 с други от системите на ЕТЕМ за врати или плъзгане и повдигане.

ЕТЕМ
Система EW70

Новата система за плъзгане ЕS70 е проектирана за троен стъклопакет.

Решението позволява максимално проникване на слънчева светлина и оптимален изглед към околната среда без излишно растериране. Профилите на ЕS70 са проектирани така, че да могат да осигурят качествена работа на системите от една страна, а от друга – да бъдат елегантни и с по-малки видими размери. Системата е подходяща за средни и големи отвори, като характеристиките й отговарят на последните архитектурни тенденции и строгите енергоспестяващи стандарти.

ЕТЕМ
Система ЕS70

Всички видове системи на ЕТЕМ са насочени към осигуряването на повече светлина в пространството на сградата.

Същевременно отваряемите позиции вътре са с все по-големи размери, осигурявайки едновременно функционалност и по-добра топлоизолация. В модерните проекти площта за структурно остъкляване става все по-голяма, което от своя страна трябва да бъде изпълнено с елегантни конструкции и минимално видими профили. Именно тези тенденции предизвикаха екипа на ЕТЕМ да разработи и предложи нови системни решения, които да отговорят на очакванията и на най-смелите проекти.

Снимки: ЕТЕМ

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
03.11.2021

ЕТЕМ подкрепи три архитектурни събития през октомври

През месец октомври ЕТЕМ България подкрепи и стана част от три професионални инициативи. Това са архитектурният годишен конкурс ARCHINOVA 2021, […]

Прочети още
ETEM 29.09.2021

Технологията за прахово покритие на ETEM GR вече е сертифицирана с Клас Qualicoat Seaside

Като част от непрекъснатите подобрения на качеството, технологията за прахово покритие на ETEM в Магула, Гърция бе сертифицирана в съответствие […]

Прочети още