Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Европа е дом на първия в света автономен хотел-капсула

Идеята да живееш извън мрежата става все по-примамлива…

В конкурентна среда се създават чудеса! Постоянно развиващата се хотелиерска сцена създава иновации с безпрецедентна скорост – още преди да сме се замислили, че са възможни, те вече са факт. А последната новост е напълно автономният и първи в света хотел-капсула.

District Hive отдалече може и да ви прилича на компактна семейна къща, но всъщност е хотел. Представлява модерна луксозна капсула, която е първата от серия хотели Podtel Colony*. Разработката е на испанската фирма Districthive която смело се е насочила към целта си – революционизира начина, по който мислим за хотелите. Нещо повече, проектът е част от еко-движение за уважение към природата и съжителство с нея без да оставяме следи от човешка намеса, но едновременно с това – трансформира необитаеми и отдалечени места в достъпни.

Първият в света хотел-капсула се намира на едно от тези недостъпни места – на невероятно красиво и диво място в Сиера Невада в района на Андалусия (Испания).

Интелигентният хотел може да оцелее в най-тежките условия, напълно извън мрежата, стига да има слънце на всеки четири дни. Толкова дълго батериите могат да съхраняват слънчевата енергия и да поддържат „жизнените функции“ на капсулата. Тя събира собствена вода и я филтрира, произвежда електричество, поддържа перфектна температура и се грижи за управлението на отпадните води.

Иначе казано, както архитектите казват – това светилище, което може не само да презарежда батериите си, но и душите и телата на обитателите си, ще се погрижи за всичко, освен за храната. Разбира се, ако искате почивката ви да е 100% ефективна и готвенето не влиза в представата ви за това, няма проблем. Докат сте в хотела-капсула, можете да поръчвате местни специалитети от занаятчийски марки-партньори, които ще ви доставят закуската, обяда и/или вечерята в готови за консумация кутии.

Мобилно управление – че как без него!

100% автономен, хотелът-капсула прави всичко с едно избиране на цифров бутон от мобилния ви телефон – от отваряне на вратите до включване на осветлението, настройка на температурата, телевизор, портиер и дори избор на вътрешния аромат. Управлението се постига посредством изкуствен интелект, разбира се.

И всичко това – с красива гледка и модерен интериорен дизайн

Интериорният дизайн вероятно е вдъхновен от представата за скривалищата на злодеите. Гледали сте поне един филм, а защо да не сте чели и някой роман (има наистина много), в който някой супер лош герой или злодей на злодеите, в края на „работния“ си ден, се прибира в своето тайно убежище, което се оказва супер подреден, мега уютен и съвременен дом. Е този хотел е нещо такова – впечатляващо пространство за цифрови номади и любители на природата едновременно.

Вниманието към детайла е забележително, където и да погледнете в интелигентната и компактна капсула с обща площ от едва 35 кв. м.

Навън ви очакват басейн за и шатра, къдетоможете да се любувате на звездите, отпуснати в топлата вода или полюшкващи се на хамаци, за да преживеете пълния спектър от емоции, които само пустинята Горафе може да ви предложи.

* „Колония Подтел“ (Podtel Colony) е иновативна концепция за автономно луксозно настаняване от висок клас. Създателите й имат план да построят подобни хотели-капсули из различни части на света. Всеки – максимално отдалечен от градска среда, но предлагащ най-зрелищните гледки и заобикалящи среди.

Бързо проучване на екипа ни показа, че, ако искате да отседнете тук, ще трябва да приготвите около 360 евро на вечер. 😉

Всички снимки любезно предоставени на 1към1 от DistrictHive© – DistrictHive Gorafe, Granada, Spain.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
31.08.2022

„Шпионинът, който ме обичаше“ вдъхнови нова концепция за хотел по водата

Ако сте фенове на култовата поредица за Джеймс Бонд, то може би помните луксозната плаваща капсула на Агент 007 капсула […]

Прочети още
хотели 15.07.2022

Топ 5 на най-скъпите хотели в света

В сезона на ваканциите често разглеждаме разнообразни предложения за почивки и екзотични дестинации. Разглеждайки кое от кое по-изкушаващи предложения, решихме […]

Прочети още