Европейска седмица за иновации, информационни технологии и бизнес стартира на 21-ви септември


Умни градове, автономни автомобили, дронове, роботи и летящи таксита – това са само малка част от акцентите в програмата на Европейската дигитална седмица.

“European Digital Week” е първото по рода си онлайн събитие, което в рамките на една седмица ще обедини 15 конференции и 1 съпътстващ форум по теми свързани с иновациите, информационните технологии и бизнеса. Той ще се проведе между 21-ви и 26-и септември. Организатор на проявата е българската компания “Internet Media Group” в партньорство с Международен панаир Пловдив.

Програмата на събитието събира на едно място 382 лектори – експерти и практици от 78 държави на пет континента. Почти 400 са темите, които ще бъдат дискутирани и ще осигурят над 360 часа „ноу-хау” за аудиторията. Сред тях са „Умни градове”, „Летящи таксита”, „ПР и комуникационни стратегии в дигиталния свят”, „Криптовалута и блокчийн технологии”, „Международна киберсигурност”. „Роботика, автоматизация и системи за изкуствен интелект”, „Зелена енергия”, „Start Ups”; „Маркетинг на социалните медии”, „Етичните норми на изкуствения интелект”, „Изкуството на мотивацията” и много други.

Конференциите са с практическа насоченост. Те дават възможност на малките и средни технологични компании да излязат на голям форум, както и на мениджърите да видят ползата си от трансформиране на бизнеса си, казва Любомир Атанасов, изпълнителен директор на “Internet Media Group” и организатор на събитието. Одобрени и допуснати до конференциите са само лектори-практици, които имат реален опит в темите, по които ще говорят. Най-многобройни са лекторите от САЩ, Обединеното кралство и Индия, но опит ще споделят и представителите на сектора от Тринидад и Тобаго, Андора, Хондурас, Ямайка, Мианмар, Бангладеш и други. Профил на лекторите може да бъде видян на тук.

Това е първото онлайн събитие от такъв мащаб, което привлича аудитория от цял свят и експонира възможности за размяна на опит и обучение в условия на световна пандемия. Повече информация можете да получите тук.

Още по темата:

Технологиите ще оформят бъдещето на бизнеса

Дигиталните технологии променящи туризма