Евтина сладка виличка от два контейнера


Контейнерната архитектура не е нова концепция, но има и такива, които вдигат нивото още повече. Cargo Home създават  Helm – невероятен малък дом, използващ само два контейнера за транспортиране и много дизайнерски умения. Домът, който се предлага под наем на Airbnb, може да приюти до шест души, всички от които могат да се насладят на просторната тераса на покрива.

Използвайки само два транспортни контейнера, екипът на Cargo Home успява да изработи прекрасна вила. Екстериорът на дома е облечен в кедър, но дизайнерите решават да оставят място, така че оригиналните контейнери под него все още да са видими. Главният вход на дома е през оригиналните врати на контейнера.

В далечния край на малката къща, стоманените панели са извадени и заменени със стена от стъкло, позволявайки на естествената светлина да наводнят интериора. Отвътре, къщата е облицована с борова дървесина, боядисана в бяло, а 100-годишният орех е използван като акцент.

Вилата разполага с просторна всекидневна и напълно оборудвана кухня, заедно с две големи спални и две бани в пълен размер. Спалнята на първия етаж е отвъд кухнята, а втората спалня, която е на горното ниво, е достъпна чрез спирално стълбище. Основната спалня е прекрасно място, което има достъп директно до голямата тераса на покрива.

Цената за изработването на такава виличка варира между 30 ооо и 70 000 долара.

Източник: Inhabitat.com