Цвят за дома ви по фън шуй


Правилната фън шуй употреба на цветовете може да направи чудеса с всеки дом. Всички имаме любими цветове и съчетания, но фън шуй отнася използването на цвят на друго ниво, където всеки нюанс внася желаните фън шуй енергии в дома, които създават баланс и хармония.

 

Жълтото е фън шуй цвета на слънцето, радостта и вдъхновението. То озарява всички дом или офис. Създава уютна и приветлива енергия в кухня, всекидневната или детската стая. Можете да избирате от яркото слънчогледово до бледите маслени нюанси, когато избирате цвят за декорацията.

Жълтото. Слънчево, подхранващо, щастливо. Огнен или земен елемент.

 

Червеното е най-силният фън шуй цвят, представител на огъня. Искрящото червено внася енергия на радост, чувственост, въодушевление и сексуалност. Червеното е цвят на щастието и късмета в Китай, сватбен в Индия, символизира любовта и романтиката в западната цивилизация.

Червено. Страст, смелост и романтика. Огнен елемент.

Зеленото е фън шуй цвета на обновлението, свежестта и възраждането. Зеленото подхранва здравето, защото балансира тялото и привлича лечебните фън шуй вибрации от природата. Когато се използва зелено е важно да се смесват различни нюанси, за да се увеличат максимално фън шуй енергиите.

green

Зелено. Растеж, здраве, жизненост. Горски елемент.

 

Ако червеното е твърде интензивно, за да го използвате в дома или офиса, спрете се на оранжевото. То създава необходимата фън шуй енергия за насърчаване на разговори и благоденствие в дома. Оранжевото напомня и летни сънища, и сиянието на огъня в камината.

Оранжево. Дружелюбен, отворен и оптимистичен. Огнен елемент.

Цветът на фън шуй за чистота и невинност, бялото е и цветът, който съдържа или поглъща всички останали цветове, което обяснява защо можем да бъдем очаровани и удовлетворени в чисто бяло пространство, каквото в дома би могла да бъде стаята за медитация или банята.

Бяло. Невинност, свежест, ново начало – метален елемент.

Синьото е прекрасен фън шуй цвят. От ясното небесно до дълбокото морско синьо и индигото – безкрайното разнообразие от нюанси, сред които може да подберете за дома си. Синьото носи енергия за успокоение, релакс и изцеление.

blue

Синьо. Покой, тишина, умиротвореност. Воден елемент.

 

Сивото обикновено се смята или за скучен („сиво ежедневие“), или за изискан и луксозен цвят. Без значение какво мислите за него, можете да бъдете сигурни, че сивото ще внесе красива фън шуй енергия в помещението, стига да избирате разумно.

grey

Сиво. Чисто, независимо, неутрално. Метален елемент.

 

Фън шуй препоръчва лилавото да се използва в умерени количества, тъй като е с много високи вибрации. Най-добре е да присъства като различни декоративни елементи, вместо да е на стените. Може да се използва свободно в стая за медитация или лечение.

Лилаво. Царствено, благородно, тайнствено. Огнен елемент.

Розовото е универсален цвят на любовта, което го прави идеален да омекоти енергията в дадено пространство. Плавните и деликатни фън шуй вибрации имат успокояващ ефект върху поведението. Може да го ползвате навсякъде в дома си.

Розово. Нежно, обичливо, успокояващо. Огнен елемент.

Цветът на дълбоката вода и космическата празнота. Черното добавя дълбочина, сила и очертания на всяко пространство. Използвайте го, за да внесете силна енергия от входа до кухнята. Не е добре да се използва в бебешка стая и на тавана на спалнята.

black

Черно. Непознаваемо, безкрайно. поглъщащо. Воден елемент.

 

Кафявото е популярен фън шуй избор през последните години, защото енергията му е подхранваща и се свързва с все приятни неща – шоколад, кафе, дърво. Подходящ за входа на жилището, в кухнята, в хола или спалнята. Избягвайте преобладаващо кафяво в детската стая. Твърде много кафяво в пространството би могло да доведе до загуба на амбиция и желание за развитие, така че трябва да бъде балансирано с други цветове.

brown

Кафяво. Сила, стабилност, земност. Горски елемент.