Фандъкова: Три градинки в „Младост“, предвидени за застрояване, остават зелени площи


Столичният кмет Йорданка Фандъкова се похвали във Фейсбук страницата си, че е постигнато съгласие терени в един от най-големите квартали на София – „Младост“, които е трябвало да бъдат застроени, да останат зелени площи. Местните жители нееднократно излизаха на протести именно срещу строежи в района.

Ето какво написа тя в социалната мрежа:

„Три от най-проблемните терени в район „Младост“, които бяха предвидени за застрояване, ще останат зелени площи. Това са имотите до бл. 61 и 68 в озеленяването към бул. „Андрей Ляпчев“; пред бл. 320 на ул. „Атанас Москов“ и ул. „Свето Преображение“ и до бл. 401 и бл. 409 на ул. „Филип Аврамов“. Те ще бъдат разменени със свободни общински терени.

Днес собствениците на тези три имота дадоха своето съгласие след изключително тежки и дълги преговори. Продължават разговорите за разрешаване на още два казуса – до бл. 19 и бл. 70 в „Младост 1“.

Благодаря на всички, които работиха конструктивно, за да намерим работещи решения, с които да защитим обществения интерес в баланс с правата на собствениците на имоти. Това не са лесни решения, не са нито толкова бързи, колкото искаме, нито стават само с общи приказки.

Агенция Кросс