Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Фандъкова: В бюджета за тази година залагаме строителството на 45 детски градини и ясли

Една от стратегическите ни цели за 2021 г. е строителството на детски градини, ясли и училища. С бюджета за тази година осигуряваме строителството на 45 детски градини и детски ясли.” Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на посещението си на строителната площадка на нова детска градина в район „Овча купел”.

В проекта за бюджет за тази година сме заложили за строителство 66 млн. лв. Отделно залагаме още 1,6 млн. лв. за проектиране на 16 детски градини, за да можем да изпълним амбициозната, но реалистична 3-годишна програма и да осигурим места за децата между 3- и 6-годишна възраст” – каза още Фандъкова.

Детската градина в „Овча купел” е за 4 градински и 2 яслени групи. Разполага с просторни помещения – занимални и  спални, както и със зала за спорт, музикален салон и зала за игри. Очаква се строителните дейности на сградата да приключат в средата на април. Предстои да се изградят детски площадки за всяка група и помещенията да бъдат обзаведени.

Кметът Фандъкова припомни, че във район „Овча купел” се изгражда още една детска градина, която се намира на общински терен в кв. „Горна баня”.

Заедно с кмета Фандъкова на строителната площадка бяха зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов и кметът на района  Ангел Стефанов.

 

Вижте още:

Над 130 проверки и 49 акта на строежи в София за януари

„Визуални коридори” за защита на гледките на София към планините