Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Фандъкова: Разчистваме терен за детска градина и училище

Фандъкова

„Започва разчистването на терен в кв. „Манастирски ливади – запад“, който ни беше предоставен от Министерство на културата и  Фонд „13 века България“. На терена в район „Витоша“, който е с площ от 6 804 кв. м, от десетилетия има изоставен строеж. На негово място ще построим нова детска градина.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в личния си фейсбук профил.

Фандъкова
снимки: Йорданка Фандъкова, Facebook

Детската градина е предвидено да бъде за 5 групи. На терена ще бъде построено и основно училище и зала, която по волята на дарителите ще носи името „Родна стряха“.

Заедно с разчистването на терена започва и изготвянето на обемно-устройствено проучване, така че в най-кратки срокове да започне изграждането на обекта.

С близък мащаб е и детска градина, чиито строителни дейности трябва да бъдат напълно завършени през април. Обектът е в столичния квартал „Овча купел” и е за 4 градински и 2 яслени групи.

Финансирането на новия образователен комплекс в район „Витоша“ е осигурено от държавата и общинския бюджет, пише още кметът на София – Фандъкова.

Вижте още: