Ферма от 17 век има магическо излъчване


Никак няма да е трудно да си представим невероятните природни пейзажи на Норвегия, особено когато гледаме през прозореца на Nordigard Blessom Farm. Сгушена в динамичния зелен пейзаж в селската провинция Vågå, тази ферма от 17-ти век е превърната в няколко къщи за гости със зелени покриви, заобиколени с пасящи овце.

Гостите на фермата се радват на атмосфера като извадена от приказка. Зелени хълмове обграждат къщичките, които разполагат със собствени овощни градини. Има три дървени къщички със стаи за гости, всяка от които е покрита със зелен покрив. Старинният, но изискан интериорен дизайн включва солидни дървени стени и стари норвежки мебели – някои датират от 17-ти век.

Гостите на фермата ще се насладят на прекрасна норвежка закуска, която включва домашен хляб и мармалади. След закуска гостите могат да се забавляват в идиличната обстановка на фермата или да разгледат дейностите в района, като например да се разходят до прилежащите планински вериги и ледници, да се посветят на езда, да се гмуркат или да се разхождат в национален парк Rondane.

източник: Inhabitat.com

Снимки: Ingrid Blessom