Виж 1към1

Novacolor – предложение в категория „Довършителни работи“

Прочети още

Фирма „МСС 20“ – предложение за номинация в категория „Иновативен продукт и технология за екстериора“

Дейността на „МСС 20“ е производство и монтаж на конструкции от олекотена стомана

За тяхната технология те използват студено оформени поцинковани профили, които са приложими в цялата конструкция – носещи външни стени, вътрешни стени, подове и покривни ферми.

Методът на конструиране с олекотена стоманена конструкция полага иновативността в строителния сектор като осигурява структурна стабилност и цялост на сградата, елиминирайки необходимостта от стоманена или бетонна подпорна рамка.

            Строителството с олекотена стомана има широки приложения в България * – от бунгало до хале. Системата им намира все по-голяма популярност и при изграждането на фотоволтаични централи.

Предимства:
бързо време на изграждане;
използва се винтова връзка, т.е. без заваряване и грундиране; – Не са необходими тежки съоръжения, заваряване или боядисване, така че емисиите на CO2 са намалени до минимум.
без мокри процеси;
намалени изисквания за фундаменти;
достъпност и на недостъпни места;
конструкцията може да бъде предварително сглобена на елементи преди да бъде доставена до обекта; – Сградите от студено оформени профили се наричат сглобяеми, защото много от компонентите се произвеждат извън обекта и след това се сглобяват на място, намалявайки времето за строителство и спестявайки време и пари.
висока енергоефективност – при изготвяне на архитектурен проект за строителство на къща, материалите, които влагат в нея, допринасят за клас Б в част “Енергоефективност“ на сградата.
нулев отпадък – При традиционните методи  обичайно строителите включват до 20% загуба на материал в общата цена на проекта. Но при строителството с олекотена стомана загуба на практика не съществува, защото поради точността си на оразмеряване тя е по-малко от 1%.
устойчивост на земетресение – изледванията показват, че конструкцията може да издържи до 9 степен по Рихтер.
 
 

Индустриалните сгради с олекотена стомана предлагат няколко предимства, включително кратки срокове за изпълнение, бързи и ефективни строителни методи и привлекателен външен вид. Тази комбинация минимизира смущенията, увеличава максимално възвръщаемостта на инвестицията и осигурява здрав и визуално привлекателен краен проект.

Благодарение на технологията, индустриалните сгради могат лесно да сменят предназначението си – да се добавят или премахнат стени, дори да се надграждат етажи, без да се нарушава и натоварва основната конструкция на сградата.

Ако съпоставим производството и монтажа на хале със стандартната метална конструкция в опозиция с метални профили от олекотена стомана,  системата на МСС спестява на клиента около 25% от стойността на конструкцията.

Стоманата може да се използва повторно и рециклира многократно, без никога да губи качествата си на строителен материал.

*За по-любопитните в интернет може да открият приложението на този вид строителство в Европа, Австралия, Япония и САЩ – там се строят от къщи и молове до блокове.

МСС имат 14 годишен стаж във Великобритания. Имаме построени училища, блокове, надграждане на последни етажи на съществуващи сгради и т.н.

Топливо АД