Future of Design – ролята на технологиите в съвременното проектиране


Събитието Future of Design събира на едно място професионалисти от сферите архитектура, ландшафтно проектиране, интериорен дизайн, строителство, които търсят нови възможности да разширят бизнеса си и да подобрят дизайн процеса.

Future of Design се организира за шеста поредна година от Немечек България. Тази година  форматът на провеждане е изцяло нов  – онлайн дискусионен панел, който ще се  излъчва чрез live streaming.

Последните месеци ни показаха нарастващото значение на новите технологии в живота ни както в личен, така и в професионален план. Как се отразяват те в дизайн сферата, какви са възможностите и перспективите за архитектите в дигиталната епоха, как да се възползваме от информационните технологии, за да улесним работата си, да реализираме творческите си идеи и да печелим повече клиенти?

Отговорите ще потърсим в дискусионен панел с участници арх. Пламен Братков и арх. Андрей Ходкевич.

Гледайте събитието онлайн откъдето ви е удобно с чаша кафе или чай. В продължение на около час ще дискутираме актуални теми, а вие ще имате възможност да се включите в дискусията, като задавате своите въпроси чрез коментари по време на live streaming-a.

Теми на дискусията ще бъдат:

Мястото на технологиите в съвременната архитектура

Нарастващото значение на устойчивия дизайн

Съвременни тенденции в архитектурата и дизайна

Силата на BIM и нарастващото значение в световен мащаб BIM в България – опит, ползи, проблеми, законови разпоредби и бъдеще

Силата на 3D моделирането и ролята му при създаването на един проект

Наши участници са: 

арх. Пламен Братков завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност Архитектура през 1998 г.

През 2004 г., заедно с Росица Браткова, основават Аедес студио и създават едни от най-емблематичните сгради в София – Жаклин, Q център, Ърбън Модел, Ред Епъл и др. Отличителното за всички тях е взаимодействието между сградата и заобикалящата среда.

арх. Пламен Братков е преподавател в УАСГ, катедра „Обществени сгради” от 2004 г. и е един от основателите на Група Град през 2012 г. www.aedesstudio.com

арх. Андрей Ходкевич е архитект, изследовател и съосновател на студио “HORA” и проект “Ephemera”. След дипломирането си от Politecnico di Milano той се отдава на изследването на нови възможности и перспективи за архитектура в дигиталната епоха. арх. Андрей Ходкевич е лауреат в най-престижния европейски конкурс за архитекти под 40 години – Europan. Той вярва, че взаимодействието между информационните технологии и архитектурата би могло да ни даде нови представи за това как да манипулираме и да възприемаме пространството.

Немечек България е водеща компания с висока експертиза в разработването и разпространението на BIM софтуерни решения. През последните 20 години наша мисия е да предоставим необходимите инструменти, с които да подпомогнем професионалистите във всяка фаза от жизнения цикъл на една сграда – дизайн, строеж, управление и поддръжка. Немечек България е технологичен партньор и официален дистрибутор на Vectorworks за страната.

 

Вижте още:

Задават се годишните архитектурни награди Животворна светлина 2020

Стартира седмото издание на конкурса „Годишни архитектурни награди Арх Инова 2020“