Футуристична кула ще се извиси над гората в Квебек


Базираната в Монреал архитектурна компания MU Architecture предложи проект за „самоустойчиво бягство“ в дълбоките гори на Квебек. Проектирана да имитира гигантски тотем или камъни подредени един върху друг, скулптурната сграда ще включва 50 луксозни жилищa заедно с набор от удобства от висок клас, които включват закрито стрелбище, обширна винарска изба и дори бар на покрива. Кулата,проектирана като място за отдих за елита, ще се издигне на височина над 200 метра и значително би се откроила в сравнение с буйната си, естествена среда.

В опит да оправдае поставянето на 48-етажна кула насред девствената квебекска гора, MU Architecture обясни, че проектът за луксозен курорт наречен PEKULIARI е „диаметрално противоположен на концепцията за градско разпръскване“. Кулата ще бъде обвита в тонирани стъклени панели и метален „екзоскелет“ в рамка, която придава вид на големи скали подредени една върху друга.

„Уникален в света, този амбициозен архитектурен проект въвежда хармонична осмоза между местообитанието на човека и природата“, казва архитектурната фирма в изявление за проекта. „Обръщайки се към клиентите желаещи да се свърже отново с природата и да се подмладят, този проект от световна класа предлага несравнимо екзотично изживяване. PEKULIARI ще допринесе значително за престижа на региона, ще създаде силно влияние върху местната икономика и ще засияе на международно ниво. “

В допълнение към 50-те луксозни апартамента, които варират между 372 и 742 квадратни метра всеки, сградата включва изобилие от луксозни удобства: магазин за хранителни стоки, бизнес център, фитнес, спа център, плувен басейн, скай бар , оранжерия, винарска изба, стаи за забавления, закрито стрелбище, салон за пури и други. Въпреки че сградата ще се захранва от възобновяема енергия, изглежда, че заради местоположението й до нея е най-лесно да се стига чрез частен хеликоптер, което повдига въпроса колко зелен е този идеен проект в действителност.

Снимки: MU Architecture

Източник: Inhabitat.com

research symptoms