Гърция с нови мерки при влизане през сухопътните и граници от 7-и август


Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон“.

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция, както и за пътуващите по съществени причини.

Новата мярка ще се прилага от 23 ч. на 7-и август, като тя предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23:00-07:00 ч.

Обръщаме внимание, че влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни и други), се доказва със съответните документи.

Припомняме, че от 15 юли 2020 г. българските граждани могат да преминават границата само при наличие на отрицателен тест за COVID-19, направен не повече от 72 часа преди влизането на територията на страната на английски език в лицензирана лаборатория и предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. Влизането през сухопътната граница в страната от България с цел туризъм е възможно единствено през ГКПП „Кулата-Промахон“.