Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

ГЕРБ-СДС настоява за проверка на строителството на „Буджака“

ГЕРБ

ГЕРБ-СДС внася проект на решение за създаване на временна комисия за „Колокита“ на полуостров Буджака в Созопол. Целта е комисията да установи има ли незаконосъобразни действия или бездействие на компетентните органи на защитената територия. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Александър Иванов, народен представител от политическата партия.

Десислава Атанасова уточни, че не визират ничии къщи. Желанието им е предложената комисия да провери и установи в срок кое правителство, кога и защо променя плана за управление на защитената територия, в резултат на което тя се застроява. А също така да установи и законосъобразността на строителството там“, обясни председателят на групата Десислава Атанасова.

На брифинга от ПП ГЕРБ-СДС стана още ясно, че партийното обединение внася и спешни промени в Изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина.

Предложените мерки предвиждат да се позволи във всички секции – в страната и в чужбина, да може да се гласува както машинно, така и с хартиена бюлетина.

Това не засяга гласуването в домовете за възрастни хора, подвижните урни и други специализирани институции за предоставяна на социални услуги, където няма машинен вот, уточни Радомир Чолаков.

В секциите в чужди държави, които не са членове на ЕС, да се допуска машинен вот, само ако могат да се осигурят технически лица. Те да са български граждани, които да обслужват машините, предвиждат други изменения. За секциите в ЕС следва да се допусне машините да бъдат обслужвани и от лица, граждани на съответните държави. Те обаче задължително трябва да владеят български език.

Проектът предвижда също техническите устройства за машините и софуерът да бъдат изцяло собственост на българската държава.

С промените се въвежда и изискване за преброяване на контролните разписки от машинното гласуване във всички секции. В това число и сравняване на данните от машинните протоколи с тези при преброяването на разписките.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
плаж Смокиня 09.06.2021

Бетонът на плаж „Смокиня“ – незаконно строителство или преместваем обект?

От седмици решенията и мненията по казуса с поставянето на бетонни пети на плаж “Смокиня” продължават да будят въпросителни. Припомняме, […]

Прочети още
25.05.2020

3 милиарда дървета ще бъдат засадени в ЕС до 2030 г. като част от план за възстановяване на природата

Като част от нова стратегия за опазване на природата в Европейския съюз ще бъдат засадени три милиарда нови дървета в […]

Прочети още