Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

„Главболгарстрой“ се оттегля от „Алепу Вилидж“

Алепу

„Главболгарстрой“ се оттегля от проекта „Алепу Вилидж“. Това става ясно от съобщение на компанията до медиите. В текста се уточнява, че причината да се откаже изцяло от участието си в проекта е „негативната кампания и отрицателен обществен отзвук“.

„През 2016 година „ГБС Турс“ ЕАД се включва като партньор в проекта при вече обявено инвестиционно намерение от страна на „Алепу Вилидж“ АД. И с цел да допринесе за запазване облика на района, сходен с този на съществуващия в съседство комплекс „Св. Тома“, както и с цел да предотврати риска от разрастващото се свлачище, криещо опасност за живота и здравето на хората, преминаващи по прилежащия асфалтов път и ползващите плажа. Застрашени са разположената в непосредствена близост пречиствателна станция за отпадни води, дълбоководното заустване на пречистените води и ваканционното селище „Св. Тома“. Неовладяването на свлачищните процеси и потенциалното засягане на действащата пречиствателна станция, създаваше реален риск от замърсяване на целия залив „Дюни“. Както и на намиращия се в съседство плаж „Аркутино“, пишат от компанията.

„Независимо от факта, че извършените строителни дейности са напълно законосъобразни и в съответствие с одобрените проекти, последвалата негативна кампания и отрицателен обществен отзвук, водят компанията до решението да се откаже изцяло от участието си в проекта „Алепу Вилидж“. От холдинга заявяват също, че не желаят да понасят допълнителни репутационни щети от курортния комплекс.

От съобщението се разбира, че дружеството „ГБС Турс“ ЕАД, което е носител на отстъпено право на строеж и на разрешението за строеж на ваканционното селище, е продадено на Стоян Василев. Василев е частен инвеститор и строителен предприемач с опит в хотелиерството. Той е и председател на Комисията по туризъм в Общинския съвет на община Приморско. Василев „работи активно за развитието на туризма и е подкрепял редица екологични каузи по Южното Черноморие“, казват от холдинга. Сделката е сключена вчера, а от днес компанията има ново име – „Блек сий фемили резидънс“.

От своя страна днес новият инвеститор заяви, че ще търси законов и общественоприемлив начин за завършване на проекта. Василев е готов е да изчака всички съдебни инстанции да се произнесат. Обяви още, че поема ангажимент да чуе мнението на различните заинтересовани страни. Но също така допълни, че няма да допусне да бъда изнудван от „псевдоеколози с нечистоплътни интереси“.

снимка: Алепу Вилидж

 

Вижте още: