Господ да даде всекиму такава къща


Невероятна трансформация от църква в дом, разкриха дизайнерите от Evolution Design. Постройката се намира сред широките зелени хълмове на Англия, а от мястото се разкрива необятен изглед. Църквата от 19 век обаче е била изоставена отдавна, но сега тя получава нов шанс за живот. Всички важни елементи по нея са запазени като така бива съхранен историческия дух в региона.

Първоначално проектът е целял да се запази колкото може повече от оригиналния вид на църквата. В това число красивите прозорци с формата на арка, както и оригиналното усещане като в Божии храм.

„Един от основните елементи на църквата е готическите прозорци с формата на арка, които елегантно рамкират красивите гледки и позволяват мястото да се изпълни със светлина. Преди да обмислим възможността за полуетаж, ние трябваше да сме сигурни, че новите покривни прозорци няма да повлияят върху очертанията на покрива“, казва дизайнерът Пол Кинг. „Нашият подход бе да осигурим решения, които да отговарят на нуждите, но без да разваляме историческите детайли или да променяме същността на църквата. Главната стая бе ключовият елемент, който дава на църквата усещане за пространство с прости детайли и това стана сърцето на новия дизайн.“

Сега къщата се дава под наем за всеки, който иска да избяга от шума на града. Църквата разполага с 4 спални помещения, напълно оборудвана кухня, широк хол и много красиви гледки.