Грундовете на Кнауф – неизменна част от една перфектна система


Стената, таванът или подът се обработват с различни продукти, изпълняващи определена функция. Кнауф България предлага оптималната комбинация за всяка основа, която гарантира дълготрайност и здравина на финишния слой.

За по-добра устойчивост и здравина е добре първо да се нанесе подходящ грунд. С него основата се подготвя преди да се нанесат мазилката и довършителните материали.

 

От съществено значение за подобряването на повърхността е свързващият компонент между отделните слоеве. Подготовката на основата е необходима, така както стабилният фундамент на всяка къща. Грундовете обработват повърхността, уеднаквявайки хигроскопичността ѝ преди полагане на мазилката и довършителните материали.

За различните повърхности, се предлагат и различни видове грунд, а Кнауф България разполага с богат и качествен каталог.

 

Контактен грунд за гипсови мазилки върху бетон – Knauf Betokontakt

Разходна норма: 225 g/m2

Опаковка: 20 kg, 5 kg, 1 kg

Създаден преди повече от 50 години Knauf Betokontakt е готов за употреба контактен грунд за гипсови мазилки върху бетон и слабо попиващи повърхности. Пигментиран е в розово на базата на алкално устойчива синтетична смола с кварцов пясък.

Нанася се на закрито върху:

  • Монолитен бетон и готови бетонни панели
  • Бетонни тавани от отделни строителни елементи
  • EPS и XPS изолационни материали
  • Други плътни, непопиващи повърхности, като адхезионни мостове съгласно DIN 18550

 

Контактен грунд за силнопопиващи повърхности Knauf Grundiermittel

  

Разходна норма: 100 g/m2 неразреден

Опаковка: 15 kg

Knauf Grundiermittel е дисперсия на база изкуствена смола с висока устойчивост на химически разтвори. Продуктът се използва във вътрешни помещения като основа върху силно абсорбиращи повърхности, като газобетон и тухли. Грундът е концентрат и се разрежда до 1:4 с вода за тухли и до 1:5 с вода за газобетон.
Прилага се преди нанасяне на мазилката за предотвратяване на риска от т.нар. „прегаряне на мазилката“ и за да подобри адхезията на основата.
Грунд преди шпакловане и полагане на лепила за керамични плочки – Knauf Finish Grund

 

Разходна норма: 100-150 ml/m2

Опаковка: 5 kg

Грунд за укрепване на основата и регулиране на хигроскопичността, подходящ за нанасяне върху тухли преди полагане на гипсови мазилки. За полагане върху гипсови мазилки преди финишна шпакловка. Основа за полагане на лепила за керамични плочки. Готов е за употреба.