Виж 1към1

Novacolor – предложение в категория „Довършителни работи“

Прочети още

Хидропарк “ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ” с инициатива да намали времето, прекарано в интернет от българските деца

  • Според проучването EU Kids Online 2020, децата на възраст от 9 до 16 години прекарват средно по 2,9 часа онлайн през делничните дни и 3,6 часа през уикендите.
  • Сред негативните последици от завишения престой в интернет са проблеми, свързани с физическото здраве, като затлъстяване и натоварване на очите,  проблеми, свързани с психичното здраве, като тревожност и депресия, както и социални проблеми, включително кибертормоз и намалено общуване лице в лице.
  • Хидропарк “Вятърните мелници” стартира детския фестивал “Парти сред природата” с инициативата българските деца да прекарват по-малко време в мрежата.

Хидропарк “Вятърните мелници”, развлекателен комплекс на 20 км от гр. София, стартира детския си фестивал “Парти сред природата” на 1 и 2 юни. Събитието е организирано с цел българските деца да прекарват по-малко време онлайн и повече време, бъдейки физически активни сред природата. Негативните последствия от часовете прекарани в интернет засягат психическото и физическото здраве на подрастващите, както и техния социален живот, затова комплексът се ангажира да бъде част от промяната, предлагайки развлекателни дейности и забавления на открито.

Скорошни проучвания подчертават притеснителна тенденция: европейските деца прекарват средно почти 3 часа онлайн през делничните дни и още повече през уикендите. Проучването EU Kids Online 2020 разкрива, че децата на възраст от 9 до 16 години са потопени в дигитални активности средно по 2,9 часа през делничните дни и 3,6 часа през уикендите, като по-големите деца прекарват още повече време онлайн. Проучване на Ofcom допълнително подчертава тази тенденция, като съобщава, че децата на възраст от 5 до 15 години прекарват средно по 3 часа и 48 минути онлайн дневно.

„Въпреки че дигиталните устройства предлагат много ползи, ние сме загрижени за потенциалните отрицателни последици от прекомерното време, прекарано пред екрана, върху здравето и развитието на децата“, споделят от комплекса. „Нашият фестивал „Парти сред природата“ има за цел да отговори на тези опасения, като предостави забавни и ангажиращи алтернативи, които насърчават децата да бъдат активни и да се наслаждават на природата.“

Сред негативните последици от завишения престой в интернет са проблеми, свързани с физическото здраве, като затлъстяване и натоварване на очите,  проблеми, свързани с психичното здраве, като тревожност и депресия, както и социални проблеми, включително кибертормоз и намалено общуване лице в лице.

Детският фестивал “Парти сред природата”, който ще се състои на 1 и 2 юни в Хидропарк “Вятърните мелници”, е организиран с цел българските деца да прекарват по-малко време онлайн и повече време, бъдейки физически активни сред природата.

По време на събитието, посетителите на комплекса ще имат възможността да се включат в игри и дейности, сред които детско DJ парти, срещи с любими анимационни герои, танцови състезания, решаване на загадки и много други.

Комплексът разполага със зоокът, който е любима локация на малки и големи. Там гостите могат да се срещнат отблизо с елени, муфлони, лами и различни видове птици. В непосредствена близост са разположени и множество детски площадки, позволяващи на децата да са физически активни в безопасна среда.

Хидропарк “Вятърните мелници” предлага и допълнителни услуги на своите посетители. В езерото, което се простира на 30 000 кв.м., гостите могат да ловят риба или да карат водни колела. Сред хилядите дървета и живописна природа в комплекса, се намират и площадки за пейнтбол и стрелба с лък. В допълнение, децата могат да опитат конна езда.

Създавайки жизнена и изпълнена със забавления среда, се надяваме да вдъхновим малчуганите и техните родители да превърнат играта на открито в редовна част от живота си. Заедно можем да окажем положително въздействие върху благосъстоянието на нашите деца и обществото.“, добавят организаторите на фестивала.

Билетите за детския фестивал “Парти сред природата” са вече в продажба.

***

За Хидропарк “Вятърните мелници”

Хидропарк “Вятърните мелници” е развлекателен комплекс, разположен само на 25 км от столицата, в с. Горна Малина. В комплекса функционират шест заведения, седем басейна, ролба – 102 м, водни пързалки – 52 м, детски октопод с пързалки, хотелска част, езеро за спортен риболов, зоокът, мост и остров на влюбените, както и много атракции за малки и големи. Освен релакс и почивка, комплексът предлага организиране на всякакви видове тържества и мероприятия.

Повече информация на www.melnicite.bg

Топливо АД