Холандска компания прави първата Hyperloop система за Европа


През 2013 г. Елон Мъск разкри намерението си за безпрецедентен начин ан пътуване: Hyperloop. Идеята представлява предвижване през тръба, с над 1000 километра в час, според Science Alert.

Използвайки комбинация от налягане и магнитни сили, Hyperloop е проектиран да транспортира пътници при изключително високи скорости.

Шест години по-късно идеята е напълно готова, но не само шефът на Tesla изследва алтернативни и бързи транспортни средства. Редица учени, институти и стартъпи правят същото – дори Ричард Брансън има планове за собствения си Hyperloop, който е кръстен Virgin Hyperloop One.

Холандският технологичен стартъп Hardt иска да завладее Европа със собствена визия за първия такъв тунел в Европа.

Според стартъпа, тунелът, който е дълъг само 30 метра и е построен в Делфт, Холандия, сега включва всички основни елементи, необходими за функционираща система Hyperloop.

Това означава, че освен всичко друго, може да се тества, както и вакуумно генериране и магнитна левитация.

Работейки върху този футуристичен метод на транспорт, Hardt търси и уникална технология, наречена линейна превключвателна технология.

Тази технология ще позволи пътнически модули, които да се движат в различна посока. Това също би им позволило да променят маршрутите си.

В дългосрочен план Hardt планира широка мрежа в Европа с обща дължина от 10 000 километра.

 По-благоприятна за климата алтернатива на въздушното пътуване, маршрутната мрежа Hyperloop първоначално ще свързва големите градове един с друг

До 2021 г. ще бъде изграден и изследователски и развоен център с три километра изпитателен тунел, наречен Европейски център за хиперлуп.

„Следващата фаза е да се реализира високоскоростен тестов център, придобивайки правилните партньорства“, заяви съоснователят на Hardt Тим Хютер пред CNBC.

Hardt се надяват първата търговска линия Hyperloop да започне работа до 2028 г., но дискусията за 450-километровия маршрут между Франкфурт и Амстердам все още не е в ход.

Правителството на Северна Холандия наскоро заяви пред De Telegraaf, че ще работи в тясно сътрудничество за изграждането на тръба между летищата на Схипхол и Франкфурт.

Източник: .businessinsider.com

research symptoms