Виж 1към1

ГЕРБ-СДС настоява за проверка на строителството на „Буджака“

Прочети още

Хонконг е на първо място сред 10 най-скъпи градове за живеене и работа в чужбина

Хонконг се нарежда на първо място сред 10-те най-скъпи градове за живеене и работа в чужбина, според нов доклад.

Градът се запазва своята позиция за трета поредна година.

Изследването, което класира 209 града в световен мащаб, беше проведено през март 2020 г. –  точно когато пандемията се разгърна в световен мащаб.

Тази година туркменистанският град Ашхабад скочи с пет места, за да открадне второ място, отчасти поради колебанията на валутата, показва проучването. Японската столица Токио заема трето място в топ 10 на класацията, доминирана от азиатски градове, включително Сингапур, който е на 5-о място и китайските мегаполиси Шанхай (7-о място) и Пекин (10-о място).

Междувременно Европа беше представена в топ 10 от три швейцарски града: Цюрих (4-то място), Берн (8-о място); и Женева (9-о място). Ню Йорк пък е единственият американски град, излязъл в топ 10.

Най-скъпите градове за емигранти:

1. Хонконг, Китай
2. Ашхабад, Туркменистан
3. Токио, Япония
4. Цюрих, Швейцария
5. Сингапур
6. Ню Йорк, САЩ
7. Шанхай, Китай
8. Берн, Швейцария
9. Женева, Швейцария
10. Пекин, Китай

Силата на щатския долар в началото на годината и произтичащото от това влияние върху други валути бяха основен фактор в тазгодишната класация. Поскъпването на валутата и увеличението на цените за стоки и услуги видяха градовете в Югоизточна Азия като Манила, Филипини (80-о място) и Джакарта, Индонезия (86-о място) да скочат със съответно 29 и 19 места в класацията само за една година.