Hörmann: Една история за вратите на бъдещето


„Качество без компромиси”. Това е девизът на немската компания Hörmann, чиято продуктова гама се предлага на територията на Европа, САЩ и дори Китай. Днес на пазара за строителни елементи продукти като врати, каси и задвижвания за тях се свързват с марката от Германия, която отдавна е лидер на този пазар в Европа. Това е постигнато с десетилетия на постоянно разрастване на семейната фирма под знака на иновацията, гарантиране на качеството и близост до клиентите. В настоящия момент групата Hörmann се ръководи от третото и четвъртото поколение – внукът и правнуците на основателя на фирмата Аугуст Хьорман. Лично отговорни съдружници са Томас Й. Хьорман, Мартин Й. Хьорман и Kристоф Хьорман.

 

Защо да се доверим на Hörmann? Защото патент за бранда при вратите е защитно стъкло отвътре и отвън. Защото иновациите са задължителен елемент на всеки продукт.

 


 

Външните врати за къщи тип ThermoPro впечатляват със съвременен дизайн. Благодарение на изцяло запълнено с твърд полиуретанов пенопласт платно с дебелина 46 мм. и респ. 65 мм за врати тип ThermoPro Plus, вратите имат гарантирано добра топлоизолация и така дават своя принос за спестяване на енергия. За по-голяма сигурност всички врати са оборудвани с блокировка в няколко точки. Страната откъм пантите при моделите ThermoPro е обезопасена с три болта, а непрекъснатата обезопасителна лайсна при ThermoPro Plus осигурява страната с панти срещу повдигане с лост.

 

Вратите ThermoPro стандартно са оборудвани с двойно или тройно остъкление. Както вътрешната, така и външната страна са от защитно стъкло. Това означава, че в случай на счупване, то се разпада на малки парчета без остри кантове, което значително намалява риска от нараняване.

 

 

В епохата на технологиите навреме се появява приложението BiSecur Gateway на Hörmann. Благодарение на него имаме възможност от разстояние да управляваме задвижванията за гаражни и портални врати Hörmann, външни врати, както и други устройства. Дори и когато сме на път, тази иновация дава възможност за сигнализиране позицията на вратата от нашето задвижване за гаражни и портални врати, както и на заключването на външната врата.

 

Най-хубавото е, че вратите се предлагат на достъпни, приемливи за българите цени. Когато става въпрос за къщи предизвикателство са външните условия, защото, грубо казано, те са агресивни. Външните врати трябва да издържат на тежки атмосферни условия – дъжд, топлина, студ, вятър и не на последно място трябва да отговарят на завишените изисквания за сигурност.  Има значение и как са боядисани, защото повърхността на вратата не бива да избелява. Що се отнася до ценовия клас, има врати, които започват от 900 лева, има такива, които са по 1000-2000 лева, а също така и врати, които са в клас над 2000 лв. Разбира се, по-скъпите врати сериозно се отличават с качеството си, не само като дизайн, но и в другите функционални и технологични показатели. Традиционно компанията работи с фирми, които са специализирани в поддръжката на вратите, които познават спецификата им и техния монтаж.

 

Клиентите имат възможност сами да изберат свои любими повърхности и цвят за вратите. Повърхността Decograin например се предлага в четири естествени дървесни декора и един декор в цвят антрацит с метален ефект. Релефното набраздяване пък придава абсолютно реалистична дървесна визия.

 

Изцяло по желание на клиента могат да бъдат избрани индивидуални остъкления за врати, дръжки, остъкления за странични части и оберлихти. Например при вратите ThermoPro страничните части и оберлихтите са с двойно изолирано остъкление, а при ThermoPro Plus – с тройно.

 

 

 

още за Хорман:

На живо от Hörmann: как протича едно обучение?

Гаражни секционни врати Hörmann – Предимства