Hörmann представя дизайнерска дръжка Komé


С разширяването на асортимента от дръжки за врати,  Hörmann предоставя на архитекти, проектанти и партньори нова възможност за придаване на още по-голяма индивидуалност на вътрешните врати и преди всичко на противопожарните врати клас T30. Дръжката Komé се предлага с розетка в една равнина с платното и в комбинация с вратите без фалц гарантира абсолютно съосна цялостна визия.

Дръжката Komé е с изчистен дизайн и гарантира голям комфорт при ползване благодарение на ергономичната си форма

Вратите от стомана и благородна стомана STS без фалц (мултифункционални и клас T30) и вратите от стомана и благородна стомана STU с дебел фалц (мултифункционални и клас T30) могат да се оборудват с дизайнерската дръжка „Komé“ със съосна розетка. При комбиниране с платна без фалц това допринася за постигането на цялостна съосна визия. Съвместно с фирма Randi компания Hörmann включи в продуктовия си асортимент симетричната и изчистена дръжка, отличена с „iF Product Design Award“. При този вид обков за врати на преден план изпъква не само висококачественият дизайн, но също и комфортът при използване, дължащ се на ергономичното оформление при същевременно спазване на изискванията за функционалност и противопожарна защита.

При запитване дръжката Komé се предлага и с повърхностите необроботена благородна стомана или необработен месинг.

Дръжката Komé се предлага също така с монтирана върху платното кръгла или овална розетка и различни повърхности, като например матова благородна стомана или също необработена благородна стомана или необработен месинг при запитване.

В детайли:

Модел: дизайнерска дръжка „Komé“: дизайн D-810 (1073) и D-830 (1079)

Изпълнение: дизайнерска дръжка с розетка, съосно разположена в платното

Макс. размери: без ограничения в размерите на платното

Предлага се за: всички врати от стомана и благородна стомана STS/STU, които се монтират
в зидария, бетон, газобетон, преградни стени и облицовани стоманени подпори

Допусната за: мултифункционална врата STS/STU MZ, пожароустойчива врата STS/STU T30

Монтаж: в една равнина с платното

Материал: благородна стомана

Повърхности: матови с ефект „четка“

Лагери: плъзгащи лагери (OGL)

Патрон: секретен патрон, объл патрон

Други изпълнения: дръжка Komé със съосна розетка за стоманена мултифункционална врата STS/STU; като дръжка с паник функция съгласно EN179 с дизайн D-830 (1079). Освен това дръжките Komé с монтирана върху платното кръгла или овална розетка се предлагат за пожароустойчиви и димозащитни елементи от тръбна рамка, мултифункционални врати OD, врати с определени функции и дървени интериорни врати; с повърхност матова благородна стомана; при запитване също и с повърхност необработена благородна стомана или необработен месинг, полирана благородна стомана или полиран месинг, както и с покритие PVD.