Hörmann представя нова серия задвижвания за гаражни врати

Повече комфорт със смарт техника


Четвъртото поколение задвижвания за гаражни врати Hörmann след последното усъвършенстване е не само по-ефективно, но и по-интелигентно от предходните. Така например вграден интерфейс HCP Bus дава възможност за интегриране на новите задвижвания в наличните Smart Home системи. Също така с новото приложение BlueSecur Hörmann предлага комфортна алтернатива за управление на гаражни и външни врати.

Hörmann усъвършенства своите доказали се задвижвания за гаражни врати: Както новото ProMatic 4, така и премиум задвижванията SupraMatic E4 и P4 предлагат повече функции и комфортно интелигентно обслужване. Значително по-високите скорости на отваряне на вратата в сравнение с предишното поколение осигуряват по-бързо прибиране. Това се оказва доста ценно най-вече на улиците с голям трафик, тъй като се пести време например от изчакване в края на платното. Спокойствие при прибиране по тъмно осигурява вграденото и при трите задвижвания енергоспестяващо LED осветление. Равномерно и до 20 процента по-силно осветяване на гаража осигуряват 30 (P4), съответно 20 (E4) светодиода LED при двете задвижвания SupraMatic и 10 светодиода LED при ProMatic.

 

Връзка HCP Bus за външни Smart Home системи

С новия интерфейс HCP Bus, който е стандартно вграден във всички модели от четвъртото поколение, Hörmann отваря вратата към света на Smart Home. Задвижването за гаражни врати се свързва към системите за автоматизация на дома, като Homematic и Delta Dore, посредством HCP Bus и с помощта на радиомодул, съответно системен кабел. Като част от автоматизацията на дома задвижването за врати може да се управлява удобно през потребителския интерфейс на Smart Home системата и да се свързва произволно с други смарт устройства. Така например смарт системата може да се програмира така, че при затваряне на гаражната врата по тъмно да се включва същевременно външното осветление и осветлението в антрето или вратата да се отваря автоматично при приближаване до дома. Ако Smart Home системата позволява дистанционен достъп през интернет, е възможно гаражната врата да бъде отваряна удобно и от разстояние, например за да може куриер да остави пратка там или да се провери статуса на разпознатите устройства.