Hörmann разширява асортимента от гаражни врати

Врата с ламела с дебелина 67 милиметра за още по-добра топлоизолация


Hörmann включи в асортимента си нова гаражна врата, която позволява постигане на по-добра топлоизолация благодарение на конструктивно усъвършенстване. Новата гаражна секционна врата LPU 67 Thermo е с ламели с дебелина 67 милиметра и прекъснат термомост.

При избора на гаражна врата строителните инвеститори и модернизаторите търсят нещо повече от голямо разнообразие в оформлението. Във време, когато домовете и гаражите се изолират все по-добре, съобразената с това топлоизолация при гаражните врати също е от голямо значение. Преди всичко в случаите, когато гаражът е директно свързан с дома или ще се използва като помещение за работа или хоби. За да отговори на тези изисквания, Hörmann допълва наличния асортимент при серията LPU с модела LPU 67 Thermo. Стоманеното платно на вратата с дебелина 67 милиметра, прекъснат термомост и двойно подово уплътнение достига, в зависимост от изпълнението, U-стойност до 1,00 W/(m2·K) – в сравнение с гаражната секционна врата LPU 42 на Hörmann това представлява подобрение с 30 процента. Благодарение на двустенните ламели се постигат допълнително голяма стабилност и плавно движение на вратата.

LPU 67 Thermo се предлага в размери до пет метра ширина и три метра височина. В рамките на енергийно ефективно саниране е възможно също наличните врати да се подменят бързо с гаражната врата с особено добра топлоизолация: Тъй като тя се монтира с касата LPU 42 от асортимента на Hörmann, се налага единствено монтаж на новото платно във вече наличната каса LPU 42.

За постигане на изключително хармонична визия от вътрешната страна при премиум варианта шарнирите, ходовите релси и касата се доставят в цвят сиво-бяло (RAL 9002), т.е. в цвета на вътрешната страна на вратата. Освен това тандемни ходови ролки спомагат за още по-плавно движение на вратата.

За все по-добре изолираните домове и гаражи Hörmann вече предлага секционна врата с особено добра топлоизолация.

 

При вратата LPU 67 Thermo ламелите с дебелина 67 милиметра са с прекъснат термомост помежду си и така осигуряват изключително добра топлоизолация (снимката вляво). Двойно подово уплътнение спомага допълнително за намаляване загубите на енергия (снимката вдясно).

Снимка вляво: Поцинкован стандартен модел. Снимка вдясно: За хармонична визия от вътрешната страна на вратата LPU 67 Thermo се предлага като опция в премиум вариант, при който шарнирите, ходовите ролки и касата са в цвят сиво-бяло, т.е. в цвета на вътрешната страна на вратата. Тандемни ходови ролки спомагат за още по-плавно движение на вратата.

Снимки: Hörmann