Хотел в клоните на дърво

Гледките към Северното сияние са част от атракциите на хотела


Международната архитектурна компания  Snøhetta е създала истински хотел сред клоните на дърво и то в едно от най-прекрасните кътчета на Земята. Хотелът се казва „The 7th Room” и се намира в Северна Швеция, близо до Полярния кръг. Целта на луксозния хотел е да сближи отново хора и природа.

Дизайнът е вдъхновен от традиционната северна архитектура на вили, само че този път постройката се намира в клонитена изолирани вечнозелени борови гори на 10 метра над земята. Светлият дървен интериор създава топла и уютна атмосфера, а големите прозорци предоставят спиращи дъха гледки към мистичната Лапландия.

Едно от най-забележителните качества на хотелът е външната тераса, която е направена от плетена мрежа. Тя предлага на посетителите незабравимо изживяване под блясъка на Северното сияние. Освен това, близо 55 метровата къща-хотел предлага и общо пространство за срещи, баня и две спални. То може да подслони до 5 човека едновременно. Достъпът до специалния хотел може да стане по два начина – постълби или чрез малък асансьор.

Целта на хотела е да запознае повече хора с красотата на Северното сияние и Полярния кръг. Това е най-големият и най-високият хотел в клоните на гора в цялата местност.