Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Hyatt навлиза експанзивно България – с 5 нови хотела

България е третата европейска страна, в която американската компания навлиза с ребрандирането на 5 хотела, управлявани от фирмата на Васил Златев

Американската Hyatt Hotels Corporation обави, че ще разшири новата си луксозна марка Inclusive Collection с пет нови хотелски комплекса в България.

Луксозната петорка ще бъде разположена в две от популярните ни черноморски дестинации – Слънчев бряг и Обзор, с което компанията ще добави близо 2000 ключа към портфолиото си, пише TopHotelsNews.

Ремонти и ребрандиране

Става въпрос за ремонт и ребрандиране на пет съществуващи хотела, които се управляват от Тера Тур Сервиз ЕООД – собственост на Васил Златев, баща на бившия генерален директор на „Лукойл България“ Валентин Златев. А плановете на Hyatt са новите ол инклузив имота да отворят още през 2023 и 2024 г.

След мащабните планирани ремонти и ребрандиране, хотелите ще бъдат с имената Secrets Resorts & Spa, Dreams Resorts & Spa, Breathless Resorts & Spa и Alua Hotels & Resorts (Alua Sun и Alua Resort).

В Слънчев бряг:

Secrets Resort & Spa ще има 335 стаи и ще работи като хотел само за възрастни. Докато разположеният в съседство Dreams Resort & Spa със своите 597 стаи ще таргетира висок клас семейно-приятелски сегмент. И двата ремонта трябва да бъдат завършени през 2023 г.

Третият обект е Breathless Resort & Spaи разполага с 395 стаи, но се очаква проектът му за обновяване да приключи през 2024 г.

В Обзор:

Alua Sun ще предлага ол инклузив продукт, оборудван с превъзходни удобства. Очаква се да отвори врати през 2023 г. със 191 стаи.

Вторият обект тук е Alua Resort, предлагащ 318 стаи за семейства, двойки и групи, търсещи ваканция в спокойна и изключителна атмосфера. Той също трябва да бъде завършен през 2023 година.

Стратегически ход

По-малко от година след придобиването на Apple Leisure Group (ALG), Hyatt продължава да укрепва лидерската си позиция в луксозната ол инклузив категория. Разширяването на нови пазари извън Америка има за цел да привлече разнообразни групи туристи, търсещи завладяващи ол инклузив курортни изживявания.

Планираното добавяне на петте крайбрежни курорта представлява последния крайъгълен камък в преднамерения глобален растеж на марката. То ще отбележи навлизането на Inclusive Collection в трета европейска страна, след утвърденото присъствие на марката в Испания и Гърция.

Утвърдено партньорство

„Тера Тур Сервиз и Hyatt си сътрудничат успешно от откриването на Hyatt Regency Sofia през 2020 г. Убедени сме, че тази нова страница от нашите отношения ще спомогне за по-нататъшното укрепване на позицията на България като качествена ваканционна дестинация“. Това сподели Такуя Аояма, вицепрезидент по развитието в Hyatt.

„Тези пет различни курорта ще разширят нашите марки в най-голямата дестинация за отдих в Черно море, която стана много популярна за туристи от ключови пазари, включително Обединеното кралство, Германия и Чехия“. Така коментира партньорството Хайме де ла Мата, старши вицепрезидент на бизнес развитието в ALG.

„Развълнувани сме да помогнем за навлизането на Inclusive Collection на Hyatt в България и да позиционираме Черноморието като атрактивна ваканционна дестинация с непрекъснато нарастваща популярност. Имаме удоволствието да работим с опитен и иновативен сътрудник, за да подпомогнем по-нататъшното развитие на нашите имоти в страната“. Това допълни на свой ред Лъчезар Тодоров, главен изпълнителен директор на Тера Тур Сервиз ЕООД.

Предизвестена раздяла

Припомняме, че доскоро петте хотела, собственост Тера Тур Сервиз ЕООД, бяха част от друга световна верига – RIU. А новината за „раздялата“ съобщи още през декември 2021 г. Лъчезар Тодоров. Досега обаче новият партньор бе неизвестен.

* снимка: RIU Helios Paradise, BG

хотели 15.07.2022

Топ 5 на най-скъпите хотели в света

В сезона на ваканциите често разглеждаме разнообразни предложения за почивки и екзотични дестинации. Разглеждайки кое от кое по-изкушаващи предложения, решихме […]

Прочети още
29.06.2022

Световна хотелиерска група стъпва в Сапарева баня с луксозен СПА комплекс

Световната хотелиерска група Accor обяви, че ще открие нов премиум термален комплекс със СПА и здравен център в Сапарева баня […]

Прочети още