Hymer представи високопроходим Mercedes-Benz като „дом на колела“


Производителят на домове на колела Hymer и химическата компания BASF си партнират за създаването на VisionVenture -мъничък мобилен дом, построен на шасито на Mercedes-Benz Sprinter. Hymer казва, че концептуалният дом е създаден, за да покаже какво може да бъде пътуването до 2025 г., използвайки съвременна технология за повишаване на неговата самодостатъчност, включително фотоволтаична система, подобна на слънчеви панели в надуваемия покрив и новият вид боя, която регулира температурата на повърхността и интериор на дома.

„Основен източник на вдъхновение за този проект бе общността на хората, живеещи в кемпери, които ни дадоха нов тласък със своите творчески идеи и самостоятелни преобразувания“, заяви президентът на Hymer Кристиан Бауер в изявление.

От Hymer казват, че използват много концепции за „мънички домове“, за да позволят на Sprinter да се чувства по-просторен. Например, много елементи от дома са многоцелеви, включително лампа, която служи като външна и вътрешна светлина.

Стълбището, което води до покрива, може да се ползва и за съхранение, а мивката в банята може да бъде прибрана, за да се направи място за душ. „Уверени сме, че ще можем да въведем някои елементи от този набор от иновативни и изключително удобни за клиента решения в серийното производство в не твърде далечното бъдеще“, каза Бауер. Разгледайте концепцията VisionVenture, построена на същия ван, който Amazon използва за доставяне на своите пратрки.

Интериорът на Sprinter включва веранда с електрическо барбекю, кухня, спалня, баня и хол, който може да се ползва и като офис пространство.

Множеството декорации в дома са многоцелеви. Например, обзавеждането е проектирано на релси, която позволява лесното местене на шкафове или декорация.

Домът се предлага с надуваем покрив със 7-сантиметрова стена за изолация. Покривът може да бъде надут с горещ или охладен въздух и е фотоволтаичен като слънчев панел, което увеличава независимостта на мобилния дом, според Hymer.

Hymer казват, че боята поддържа както температурата на повърхността на колата, така и вътрешността, по-хладна отколкото би била нормално.

 

Части от дома, включително панелът с калници на колелата, са произведени с помощта на 3D принтиране, което Hymer казва, че придава на частите „стабилно качество, подобно на гума“.

Източник: Businessinsider.com

Снимки: Hymer