Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Идеално градско убежище, ако размерът няма значение…

градско убежище

Така си представяме идеалното градско убежище – много ърбан, но със стилна и топла нотка, създаваща комфорта, от който всеки от нас се нуждае. Идеален, разбира се, ако размерът не е от значение за вас, защото не може да се „похвали“ с много квадратни метри, но пък ще ви впечатли с функционалност.

Сигурни сме, че този апартамент може да ви вдъхнови с множество идеи за дизайна, ако планирате ремонт или преустройство. А интериорът би паснал на всеки, който иска да заложи на космополитния стил, познат като Urban Modern: стил, възприет като най-точен израз на градския начин на живот, миксиращ акценти от различни епохи с модерни и индустриални влияния.

Тоталната трансформация на този апартамент е била меко казано наложителна.

Помещаващо се в бивша фабрика за хартия в Бруклин, жилището не е било обитавано от 80-те години на миналия век. И отдавна не се е вписвало в новите стандарти на сградата, превърната във времето в арт кооперация за свободни градски натури, каквито са преобладаващата част от жителите.

Запретвайки ръкави, Архитектите от OSSO Architecture тотално преобразяват апартамента. Превръщат го в идеалното градско убежище, подчертавайки индивидуалността на новите собственици.

Цялата палитра на дизайнерското решение се отличава с неутрални цветове и архитектурни покрития, които включват естествен дъб, клен, американски орех, регенерирана тухла и почернена стомана.

Една от носещите стени е съборена, но са запазени колоните й (имайте го предвид, ако предприемате подобни действия). С това решение се постига не само визуално, но и действително разширяване на пространството.

Тук са използвани множество оригинални решения и детайли, които добавят както характер, така и чар.

Тази еклектична модерност, която буквално прелива отвсякъде, на пръв поглед може и да ви се стори малко повече, но… като че ли точно това придава този чар, та дори и определена доза сексапил на пространството. 😉

Апартаментът е обзаведен предимно с мебели от средата на миналия век. Разбира се, ако говорим за градски шик, няма как да пропуснем и добавянето на някой от „вечните“ дизайнерски акценти като Lounge chair на Vitra, например.

Оригиналната вита стълба води до основната спалня, банята и външната тераса на второто ниво.

И тук идва една от изненадите! Малка допълнителна стълба през капандурата отвежда до втора по-малка спалня на тавана. Усвояването на таванското помещение е супер хрумка – така има място за тези гости, а които толкова им е харесало тук, че искат да останат и през нощта.

Перфектната стена – чудесна идея какво можете да направите със стените у дома, ако сте почитатели на идеята за тухли…

Банята е максимално изчистена що се отнася до избора на фаянс и санитария, но това не бива да ви изненадва. Модерният градски типаж не се нуждае от натруфеност и флорални мотиви тук.

А така изглеждат нещата в началото…

Малко хаос, но пък крайният резултат доказва, че и в хаоса може да има ред. 😉

OSSO Architecture е базирано в Ню Йорк студио, основано от Марго Отен и Дъглас Сегуля. Тяхната дизайнерска концепция е водена от идеята за създаване на топла, смислена и функционална среда с яснота на формата. (Снимки: Ossoarch.com/ Morten Schmidt)

Вижте още: