Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Идеи за идеалната баня според вашата зодия (втора част)

Какво казва вашата зодия за дизайна на банята? Кое би ви помогнало да се чувствате спокойни и щастливи, взимайки си душ или отдавайки се на дълга релаксация във ваната? Отговорите – тук и сега! 🙂

снимка: Pinterest

Везни

Винаги дипломатични, често колебаещи се във вземането на решения, представителите на зодия Везни, се нуждаят от романтично, естетически мотивирано пространство. Баня, в която не просто да си вземат душ, а място, в което да се отпуснат след дългия ден. За някои, може и да изглежда „сладникав“, но дизайн, решен в нюансите на розово, би бил идеален вариант.

снимка: Marcel Page

Скорпион

Мистериозните Скорпиони биха се почувствали като у дома си в тъмна и драматична баня, със златисти отблясъци например. Нещо, което да отразява истинската им натура – силна, непреклонна, но с меко сияние, скрито и видимо само за най-достойните.

снимка: 365 design

Стрелец

Като скитници на зодиака, Стрелците се нуждаят от баня, която говори за любовта им към приключенията надлъж и нашир. Нужна им е баня, която да им напомня, че светът е на една ръка разстояние. Дизайн, който говори за свобода и им напомня всеки път, когато са под душа, че са там за кратко. Решение за баня от естествен камък в комбинация с дърво би било идеален вариант.

снимка: Pinterest

Козирог

Представителите на зодия Козирог са от хората, които имат осезателна нужда от тишина и спокойствие, от време, което да е само за тях. Затова баня, която насърчава това усещане, ще направи истински щастливи трудолюбивите Козирози в края на работния ден. Изхождайки от разбирането на източната философия, че човек трябва да е в мир със себе си и със света, баня, вдъхновена от дзен течението, е правилният избор.

Водолеи

Водолеите са доста ексцентрични натури, които се нуждаят от баня, която предизвиква креативни идеи. Дизайн, който да ги забавлява, провокира, да ги кара да се чувстват “на мястото си“. Забавни десени на плочките, шарен под, графични елементи и артистични декорации е минимумът, който е нужен за банята на водолея. Иначе казано – колкото по-странна, толкова по-добре.

Риби

Изключително фини натури, нежни и съпричастни, рибите се нуждаят от почивка непрекъснато. Дори когато си мият зъбите, за предпочитане е това да се случва в спокойна и релаксираща среда. Баня в бебешко синьо например в комбинация с дърво – нещо, което да им напомня за морето, но и да е предпоставка за артистизъм, това е!

заглавна снимка: Christina Schmidhofer

Ако не сте открили информация за своята зодия тук, тогава погледнете в първа част на статията тук.

баня 20.07.2022

Идеи за идеалната баня според вашата зодия (първа част)

Банята има своето специално място и дома, също толкова важно, колкото и кухнята, спалнята или всекидневната например. Да не говорим, […]

Прочети още
18.07.2022

Редизайн на офис поставя ясни граници между дома и работното място

MVRDV завърши интериорния редизайн на Shopify Berlin, разположен на Köpenicker Strasse в квартал Berlin-Mitte. Проектиран като абсолютен контраст на дизайна […]

Прочети още