Идеи за тучна пролетна градина на балкона

Ако искате градината на балкона ви да изглежда наистина като джунгла, тогава трябва да се възползвате от всяко свободно кътче


Балконът, това открито местенце от дома, е кътчето, което има най-невероятните превъплъщения от всички домашни помещения. За пристрастените това е мястото за пушене, за домакините – зона за простиране, за клюкарите е наблюдателница към квартала.

За майсторите „направи си сам“ това е мини-работилница с шкафове за инструменти. А за любителя-цветар това е идеалното място за малка градина сред градската сивота.

Една добра идея е градината, независимо от какви цветя се състои, да има своя градинска настилка.

Някои подпбират дървени „скари“, подобно на палуба на кораб, други избират обикновената изкуствена трева.

Можете да се възползвате и от продаваната по магазините баластра. Има много различни варианти с различни на цвят камъчета, които могат да придадат естествено усещане на вашата тераса.

Ако имате възможност, сложете саксии по стените, окачете ги да висят от тавана или ги закачете за самия балкон.

balcony-design-for-house

Мебелите, които ще използвате също не са за подценяване. Дори да нямате възможност да купите подходящи за градина мебели, достатъчно е да купите възглавнички за няколко левчета и да ги сложите на старите столове. Така не само ще ви е по-удобно, а и ще придадете истинско градинско усещане на вашето балконче.

1cee9beaa398834a3d99bc1b86e29c45

Ако мястото на балкончето ви не е голяма – не се отчайвайте. Винаги има варианти как да подредите цветята, така че да създадете приятно настроение и да има достатъчно място да излезете на въздух.

fertilizer-balcony-herb-garden-ideas

Също така не се ограничавайте само с цветята. Можете да си насадите и градински растения като домати. Много подходящи са чери доматките, които можете да сложите във висящи саксии от тавана и те да пълзят надолу. Краставичките също не са за подценяване – оставете ги да пълзят.

Balcony-vegetable-garden-photo

Ето още идеи за тучна градинка на балкона, но каквото и да изберете, със сигурност вашата балконска градина ще събира погледите на минувачите.

balcony-garden-design-1

Вижте още:

55 идеи за цветята в двора и на терасата

Домът от детството на Джаки Кенеди се продава за 7,5 млн. долара