Иглута от стъкло и дърво предлагат невъобразими гледки


Коледа може да е минала, но все още е възможно да посетите дома на Дядо Коледа и да останете в тези невероятни стъклени къщички в стил иглу. Фирмата от Хелзинки, VOID Architecture проектира дървени колиби с масивни стъклени панели в Лапландия, Финландия, за да даде на посетителите спокойно място за престой, докато проучват зимната страна на чудесата.

Курортът се намира в Рованиеми, красивата столица на Лапландия, известна със своите живописни зимни месеци. Според архитектите, конструкциите са проектирани да бъдат модерни, но по традиционен дизайн на иглу. Индивидуалните кабини са изградени от дървен материал с големи остъклени стени, които се накланят навътре, когато достигнат върха на покрива. Двойните височини на стените направени от големи тройно остъклени панели, създават потапящо усещане за връзка с естествената среда.

Интериорният дизайн на жилищната площ е проектиран така, че да предложи топло и уютно усещане. Имайки предвид екстремните метеорологични условия в района, всички стъклени повърхности се нагряват, за да могат гостите да се наслаждават изцяло на гледките от всеки ъгъл.

Гостите на курорта могат да посетят и големия ресторант и салон на комплекса, също построен с напълно остъклена фасада. Големи плъзгащи се стъклени врати водят към просторен балкон, който предлага зашеметяваща панорамна гледка към снежния пейзаж.

Източник: Inhabitat.com