ИКЕА мести магазините си от покрайнините на градовете в центъра


ИКЕА е предприела най-голямата си трансформация от създаването си преди 77 години. Компанията прави преход от модел, в който клиентите пътуват до складове в покрайнините на градовете, за да вземат и сглобяват мебелите си, към по-малки магазини в градския център.

Миналата година тя отвори по-малки обекти в центъра на Париж и Москва, които се оказаха успешни. Близо 1,3 млн. души са посетили магазина La Madeleine в Първи район на френската столица през първите пет месеца от откриването му. Очаква се догодина да се появи още един магазин на компанията в центъра на голяма европейска столица. Това ще се случи във Виена, а магазинът няма дори да разполага с паркинг.

 Междувременно шведската верига за мебели ще затвори първия си магазин във Великобритания заради „значително по-малкия“ брой посетители, съобщава Financial Times. Това е един от редките случаи, в които веригата затваря свой обект, отбелязва изданието. Шведската компания съобщи, че многоетажният ѝ магазин в Ковънтри е регистрирал последователни загуби от отварянето му през 2007 г. и допълни, че купувачите са предпочели да посещават ритейл паркове или да пазаруват в интернет.

Източник: novini.london